OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. augusztus 28., hétfő 14:35

Hetvenezren vettek részt a 11. STRAND Fesztiválon (1. rész)
    Budapest, 2023. augusztus 28., hétfő (OTS) - Vasárnap hajnalban ért véget a 11. STRAND Fesztivál, ahol hetvenezer fesztiválozó búcsúztatta együtt a nyarat. A MOL Nagyon Balaton ezzel ismét teljesítette küldetését, hiszen a nyár utolsó hetében ez a legnagyobb turisztikai esemény a régióban! Ebben az évben a hatalmas koncertkínálat mellett a cirkusz világa kapott főszerepet: a koncertek között a Fővárosi Nagycirkusz és Kiss V. Balázs bűvész világszámokat hoztak a színpadokra, míg a fesztivál területén a Karzat Színház és a Vándorvurstli, a Piros Orr Alapítvány bohócai, a Rippel Fivérek és számos zsonglőriskola várta a vendégeket. A STRAND Fesztivált 2024-ban augusztus 22-24-e között rendezik meg, a belépőjegyek értékesítését pedig már szeptemberben megkezdik.

    A MOL Nagyszínpad és a Foodora Nagyszínpadok adtak otthont idén a legnagyobb koncerteknek. A csütörtöki teltházas napon a MOL nagyszínpadán lépett fel Azahriah, Krúbi, és Dzsúdló, pénteken itt adott zseniális koncertet a Carson Coma, mindenki szívét magával ragadta a Halott Pénz, a záró napon pedig a Bagossy Brothers Company és Majka zárták a fesztivált.  Egy nagy és nyitott sátor adott otthont a Foodora nagyszínpadának, ahol minden este izgalmas line up biztosította a hangulatot a hajnali órákig, Irie Maffia, Beton.Hofi, Blahalouisiana, Hiperkarma, Wellhello, Necc Party, Margaret Island, Valmar és a hét egyik legjobban várt előadója, a Purple Disco Machine is itt lépett fel. A színpad egy másik különleges eseménynek is helyszínéül szolgált, a Hiperkarma koncertje előtt Kiss V. Balázs érkezett a színpadra, hogy kivételesen egy gyűrűt varázsoljon elő. A trükkös lánykérést már hetekkel korábban elkezdte szervezni a vőlegény a fesztivál szervezőinek segítségével, a pár Finnországból érkezett, hogy részt vegyenek az idei STRANDon és életük egyik legfontosabb pillanatát is megosszák a fesztivál közönségével.

A Borsodi színpad cirkuszi sátra is megtelt az elmúlt néhány napban. A csillagos sátortető alatt olyan különleges előadásoknak lehettünk részesei, mint a mindenkit megtáncoltató Bohemian Betyarsé, a Rippel Brothers Academy légtornászával kiegészülő Analog Balatoné vagy az utolsó hétvégén az Esti Kornél zenekar koncertje, ahol az összes dalt egy emberként énekelte a közönség és itt tartotta utolsó fesztiválkoncertjét a Cloud9+. A megszámlálhatatlan sok koncertből természetesen a Petőfi Színpad, a Telekom Kraft Színpad, a Kinley Stage és a Meister Zone by JÄGERMEISTER helyszíneire is bőven maradt még, akik pedig szerették volna kipihenni a koncertek fáradalmait az éjjeli órákban még a Kraft Kertben a Tábortűz  helyszínén megtehették Járai Márk vezetésével.

A rengeteg aktivitás és program közül kiemelkedett az ország legnagyobb kidobósa, ahol egy barátságos mérkőzés során dőlt el, ki lesz a győztes, aki választhat melyik aznapi koncertet szeretné párjával, barátaival együtt a színpadról végignézni.

A Strandon épült fel a Magyar Honvédség közreműködésével működő 25 méter magas torony, a STRAND Csúszda, ahonnan egy 200 méteres pályán csúszhattak végig a legbátrabbak a közönség feje felett, illetve itt tudhattak meg többet a Honvédség önkéntes tartalékos toborzó programjáról is. Az utolsó napon Marics Peti és Valkusz Milán is vállalkoztak a feladatra és 10 szerencsés nyertessel együtt suhantak át a fesztivál két legnagyobb színpada előtt.

Ebben az évben a fesztivál egyik színfoltja a több kisebb konténer galériából felépülő ArtPart, ahol a fesztiválozók nem csak kortárs képzőművészeti alkotásokat nézhettek meg, hanem személyesen is találkozhattak a művészekkel és közös alkotásra is volt lehetőség. Bár ez a művésztelep jelentette a bázist a négy nap alatt, a fesztivál több pontján találkozhattak még fesztiválra látogatók a balatonoffseason, Weiler Péter, a Főfotó Galéria és a Lobenwein Galéria gyűjteményével is.

Az idei évben a STRAND adott otthont a "Balaton Ünnepének", ahol a fesztiválra érkeztek a Best of Balaton kurátorai és átadták a MOL, az Index és az NBH Bank különdíjait is annak a 22 új résztvevőnek, akiket ebben az évben a közönség ajánlott a kurátoroknak.

A repoharak is cirkuszi öltözetet kaptak a fesztivál idejére, amit a fesztiválozók a Mastercard Repohár Visszaváltó Pontokon válthattak be, a vásárláskor kifizetett teljes összeget pedig visszakapták. A rendszer nagy sikerrel működött az idei évben, de még így is rengetegen döntöttek úgy, hogy hazaviszik emlékbe az idei poharakat. (folyt.)



2023. augusztus 28., hétfő 14:35

Hetvenezren vettek részt a 11. STRAND Fesztiválon (2. rész)
    Budapest, 2023. augusztus 28., hétfő (OTS) -

    
Már a STRAND Fesztivál egyik fontos elemévé vált, hogy minden évben felhívja valamilyen fontos ügyre a figyelmet. Ebben az évben a STRAND csatlakozott az UNICEF programjához a Halott Pénz, T. Danny, a Bagossy Brothers Company, Columbo és Lil Frakk mellett. A program célja, hogy felhívja a figyelmet az iskolai bántalmazás, "bullying" jelenségének fontosságára és súlyosságára. A MOL Új Európa Alapítvány Civil Parton pedig a Piros Orr alapítvány bohócdoktorai hangolták jókedvre a fesztiválozókat, akik támogathatták őket termékeik megvásárlásával.

Az elmúlt néhány nap a művészetről, a zenéről, az új barátságok és az örökre szóló emlékek születéséről szólt a Balaton szívében Zamárdiban, a STRANDnak köszönhetően.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.