OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. október 9., hétfő 10:54

A Standard Power a NuScale jóváhagyott SMR technológiáját és az ENTRA1 Energy-t választja az adatközpontok energiaellátásának biztosításához (1. rész)
    New York & Portland, Oregon, 2023. október 9., hétfő (Business Wire/OTS) - A tervek szerint Ohióban és Pennsylvaniában a Standard Power két modern atomerőműve biztosítja majd az adatközpontok közel 2 GW-os tisztaenergia-ellátását E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat. - A Standard Power szerint az üzembe helyezés 2029-ig megvalósul - A fejlett adatfeldolgozó vállalatok számára infrastruktúrát nyújtó Standard Power bejelentette, hogy két – kis moduláris reaktorral (SMR) működtetett – létesítmény létrehozását tervezi, amelyek együttesen közel 2 GW tiszta, szénmentes energia előállítására lesznek képesek. Ehhez együtt fog működni a NuScale Power Corporation (NuScale) (NYSE: SMR) céggel, amely az amerikai szabályozó hatóság jóváhagyásával rendelkezó SMR-ek egyedüli technológiai szállítója és gyártója, valamint a független globális energiafejlesztő és -termelő ENTRA1 Energy-vel (ENTRA1). E vállalatok támogatni fogják a Standard Power mindkét projektjét.

    
Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20231006672223/hu/

A létesítményeket Ohióban és Pennsylvaniában fogják megépíteni. A Standard Power célja, hogy a közeli adatközpontok energiaellátásához szénmentes energiát használjon. Technológiai szolgáltatóként a projektekhez a NuScale az engedélyezett NuScale SMR technológiájával fog hozzájárulni, amely az egyedüli olyan SMR technológia, amely megkapta a nukleáris biztonság szempontjából a világ élvonalába tartozó szabályozó hatóság, az Amerikai Egyesült Államok Nukleáris Felügyeleti Bizottsága tervezési jóváhagyását.

A kereskedelmi SMR-erőművek fejlesztése fontos lépés a fenntartható energiára épülő jövő felé vezető úton, és nemcsak a technológiai adatközpontokat segíti majd a szén-dioxid-kibocsátás-csökkentési céljaik elérésében, hanem egy olyan új, tiszta energiaforrás létrejöttéhez is hozzájárul majd, amely elengedhetetlen az igen diverzifikált energetikai átállási igények teljesítéséhez. A NuScale tanúsított SMR technológiáját alkalmazó erőművek páratlan rugalmasságot biztosítanak a szén-dioxid-kibocsátások csökkentésének lehetőségeit kereső közművek, iparágak és kormányzatok számára, miközben alaperőmű feladatukat is hatékonyan ellátják.

„Számtalan régi alapenergia-ellátó hálózatot kapcsolnak le úgy, hogy közben hiány van az új fenntartható alapenergia-termelési lehetőségekből, különösen mivel a mesterséges intelligencia által vezérelt számítástechnika és adatközpontok energiaigénye egyre csak nő. Nagyon várjuk, hogy az ENTRA1 és NuScale vállalatokkal együtt dolgozzuk a NuScale jóváhagyott SMR technológiájának bevezetésén a szénmentes alapterhelési energia megvalósítása érdekében, így áthidalva a jelenlegi jelentős hiányt az energiatermelés piacán” – mondta Maxim Serezhin, a Standard Power alapítója és vezérigazgatója. „Azzal, hogy a projekt kidolgozásában és a beruházásban az ENTRA1 erősségeit a NuScale SMR technológiájával egyesítjük, a fogyasztók számára lehetővé tesszük karbonlábnyomuk csökkentését és a dekarbonizációs célok elérését, miközben a hét minden napján folyamatosan biztosítjuk az állandó energiaellátást.”

2022-ben a NuScale kizárólagos globális partnerségre lépett az ENTRA1 Energy-vel azzal a céllal, hogy utóbbi a NuScale SMR technológiáját forgalmazza. E partneri kapcsolat révén az ENTRA1 Energy rendelkezik a NuScale engedélyezett SMR technológiájára épülő energiatermelő létesítmények fejlesztési, menedzselési, tulajdon- és üzemeltetési jogával.

„Az ENTRA1 Energy a NuScale jóváhagyott technológiáját alkalmazó, több gigawattos villamosenergia-termelő projektek globális méretű hálózatával bír” – magyarázta Clayton Scott, a NuScale kereskedelmi igazgatója. „Együtt hatékonyabban tudunk megfelelni a megújuló, szénmentes energetikai megoldások iránti egyre növekvő igényeknek. A félvezetők, a mesterséges intelligencia, az adatok és egyéb technológiai iparágak világában, ahol folyamatosan nő az energia iránti igény, az ENTRA1 és a NuScale egyedülálló helyet foglal el az alapterhelési és stabil energiaellátás terén.”

A NuScale által kifejlesztett innovatív, mégis egyszerű kivitelezésű SMR technológia költséghatékony, biztonságos és méretezhető megoldást nyújt az energetikai igények igen széles spektrumán, ideértve a villamosenergia-termelést, a távfűtést, a sótalanítást, a kereskedelmi méretű hidrogéntermelést és más egyéb technológiai hőt igénylő alkalmazásokat. A NuScale Power Modules™ teljes egészében előregyártott, nem igényel helyszíni építést, és hagyományos nukleáris fűtőanyagot használ, amely széles körben elérhető, és amelyet szilárd szabályozási keretrendszer ellenőriz. Ezzel a költségek alacsonyan tarthatók, alakulásuk konzisztens és kiszámítható – ez pedig olcsóbbá teszi a NuScale technológiát alkalmazó erőművek megépítését, működtetését és karbantartását.

„A NuScale izgatottan várja, hogy stratégiai partnerünkkel, az ENTRA1-gyel együttműködve elterjesszük a költséghatékony és biztonságos SMR technológiát annak érdekében, hogy megfeleljünk a Standard Power szénmentes energiával kapcsolatos elvárásainak” – jelentette ki John Hopkins, a NuScale elnök-vezérigazgatója. „Azzal, hogy szerte a világon még több fogyasztó életében jelenünk meg a NuScale-féle innovatív SMR technológiával, fontos lépést teszünk a világ hatalmas dekarbonizációs igényeinek kielégítése felé.” (folyt.)



2023. október 9., hétfő 10:54

A Standard Power a NuScale jóváhagyott SMR technológiáját és az ENTRA1 Energy-t választja az adatközpontok energiaellátásának biztosításához (2. rész)
    New York & Portland, Oregon, 2023. október 9., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
A Standard Power által, a két létesítménnyel kapcsolatban megfogalmazott tervek szerint a NuScale 24 db 77 MWe teljesítményű modult fog biztosítani, melyek együttesen 1848 MWe tiszta energiát fognak előállítani az ohiói és pennsylvaniai telephelyeken. A két projekt komoly gazdasági fellendülést fog hozni az érintett közösségek számára. A Standard Power becslései szerint a tervezett – SMR-re támaszkodó – adatközpontok egyes projektjeihez nagyszámú képzett munkaerő foglalkoztatására lesz szükség az építkezés ideje alatt, melynek során elsősorban a szakszervezeti forma kap majd hangsúlyt. A Standard Power a helyi közösségi partnerségeket kihasználva igyekszik majd segíteni az oktatási és munkahelyteremtési programok előrelendítését, a helyi munkaerőre összpontosítva.

Amit a Standard Power cégről tudni érdemes

A Standard Power 2019 eleje óta nyújt szolgáltatásokat vezető tárhely-szolgáltatóként a nagyteljesítményű számítógépes cégek számára. Infrastruktúra-kezelési szakértelme a moduláris adatközpontok fejlesztésében teljesedik ki. Tier III+ típusú adatközpont-kialakításaival a Standard Power a nagyteljesítményű számítástechnikát támogató technológiákra koncentrál, és egyike azoknak, akik a folyadékhűtéses technológiát elsőként bevezették. A Standard Power robusztus kivitelezési megoldásai és rendszerei révén kiterjedt, nagyteljesítményű számítástechnikai infrastruktúrával látja el intézményi ügyfeleit.

További információért látogasson el a Standard Power weboldalára.

Amit a NuScale Power cégről tudni érdemes

A NuScale Power Corporation (NYSE: SMR) piacvezető szolgáltató a – saját fejlesztésű, innovatív – fejlett kis moduláris reaktoros (SMR) nukleáris technológia piacán, és célja a globális energetikai átállás lendületben tartása a biztonságos, skálázható és megbízható szénmentes energia biztosításával. A vállalat úttörő SMR technológiáját használó NuScale Power Module™ egy kisméretű, biztonságos, nyomottvizes reaktor, amely egyenként 77 megawatt elektromos áram (Mwe), illetve 250 megawatt hőenergia (bruttó) előállítására képes, de a fogyasztói igényekhez igazodva rugalmas konfigurációs lehetőségei révén – 12 modul segítségével – akár 924 MWe energiát is meg tud termelni.

Az első és egyetlen olyan SMR technológia kifejlesztőjeként, amelynek terveit az Egyesült Államok Nukleáris Felügyeleti Bizottsága jóváhagyta, a NuScale jó pozícióból indul ahhoz, hogy szerte a világon a legkülönbözőbb fogyasztói rétegeket szolgálhassa ki az atomenergia biztosításával – legyen szó az áramtermelésről, távfűtésről, sótalanításról, kereskedelmi méretű hidrogéntermelésről és egyéb technológiai hőt igénylő alkalmazásokról.

A 2007-ben alapított NuScale székhelye az Oregon állambeli Portlandben van. További információért látogasson el a NuScale Power weboldalára vagy kövessen minket a LinkedIn, a Facebook, az Instagram, az X és a YouTube oldalain.

Amit az ENTRA1 Energy cégről tudni érdemes

Az ENTRA1 Energy LLC egy amerikai független globális energiatermelő vállalat, amely erőműveket fejleszt, finanszíroz és birtokol. Diverzifikált portfóliója a villamosenergia-és hidrogéntermelésre, valamint a technológiai hő és a sótalanított víz előállítására egyaránt kiterjed. A NuScale kizárólagos globális stratégiai partnereként feladata a NuScale-féle SMR technológia kereskedelmi forgalomba hozatala. E partneri viszony keretében az ENTRA1 olyan erőműveket fejleszt, finanszíroz, birtokol és működtet, amelyek a NuScale SMR technológiájára támaszkodnak. Ahogy a világ különböző pontjain bevezetett újabb megoldásokkal bővül az energetikai átállás és a fenntartható infrastruktúra lehetőségeinek tárháza, az ENTRA1 Energy hiszi, hogy szakértelmével hozzájárulhat a nagyobb erőművek fejlesztéséhez, menedzseléséhez, megvalósításához és üzemeltetéséhez.

További információért látogasson el az ENTRA1 Energy weboldalára vagy kövessen minket az X-en. (folyt.)



2023. október 9., hétfő 10:54

A Standard Power a NuScale jóváhagyott SMR technológiáját és az ENTRA1 Energy-t választja az adatközpontok energiaellátásának biztosításához (3. rész)
    New York & Portland, Oregon, 2023. október 9., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
Előretekintő nyilatkozatok

A közlemény jövőbe tekintő állításokat is tartalmaz (ideértve, de nem kizárólagosan a céget és annak vezetését illetően a „fogja”, „hiszi”, „várja”, „tervezi” és egyéb hasonló kifejezéseket). Ezek közé az előretekintő nyilatkozatok közé tartoznak a stratégiai és operatív tervek, a tőkeátcsoportosítás, a növekedési potenciál, az új díjak, a hátralékok, a bevételek és a vállalat jövőbeni üzleti lehetőségei.

A tényleges eredmények jelentős eltérést mutathatnak, aminek számos tényező áll a hátterében. Idetartozik többek között a Covid19-világjárvány súlyossága és időtartama, valamint a kormányzatok, vállalatok és egyének által a pandémiára, illetve az elhúzódó és súlyos gazdasági zavarokra válaszul hozott intézkedések; a Vállalat részéről az újabb szerződések elnyerésének elmaradása, a költségek túllépése, a késedelmes projektek, illetve a projektvégrehajtásnál felmerülő egyéb problémák (például a költségtervek és ütemezés nem tartása); a működési területünket képező iparágakra jellemző intenzív verseny; partnereink részéről a kötelezettségek be nem tartása; kiberbiztonsági támadások; a külföldi gazdasági és politikai bizonytalanságok; a meglévő szerződések ügyféloldali visszamondása vagy nagyságuk módosítása; a biztonságos munkahely fenntartásának meghiúsulása és a nemzetközi biztonsági kockázatok; a rajtunk kívül álló eseményekkel összefüggésben felmerülő bizonytalanságok és kockázatok (időjárási viszonyok, világjárványok, népegészségügyi krízishelyzetek, politikai válságok és egyéb katasztrófák); a pénzügyi kimutatások becslésekre és feltételezésekre alapozása; ügyféloldali késedelmes vagy hibás kifizetések; a beszállítók, alvállalkozók és harmadik felek oldalán fellépő hiányosságok a szerződés szerinti szolgáltatások megfelelő biztosítása tekintetében; a kormányzati szerződéseket érintő bizonytalanságok, korlátozások és szabályozások; a kellő felkészültség hiánya a szakképesítéssel rendelkező munkaerő felvételére és megtartására; bizonyos adóügyi kérdések potenciális hatása; esetleges információtechnológiai fennakadások; a Vállalat felkészültsége a megfelelő biztosítások biztosítására; a nukleáris szolgáltatásokkal kapcsolatos felelősségbiztosítás; a devizakockázatok; a Vállalat bevétele szempontjából meghatározó egy vagy több ügyfél elvesztése; a hírnéven esett csorba; a szellemi tulajdonjogok megfelelő védelmének meghiúsulása; az eszközök értékvesztése; a klímaváltozás és az ezzel összefüggő környezetvédelmi kérdések; a fenntartható gyakorlatok egyre szigorúbb vizsgálata; a hitelintézetek által az ügyfelek, beszállítók, alvállalkozók és egyéb partnerek vonatkozásában érvényesített korlátozások és hitellehetőségek; a jelenlegi és későbbi jogi peres és hatósági eljárásokban, vitás ügyekben vagy követelések esetén elmaradt, számunkra kedvező eredmények (ideértve a többletköltséggel kapcsolatos követeléseket); a jogszabályok betartásának meghiúsulása akár a mi oldalunkon, vagy munkavállalóink, képviselőink és partnereink oldalán; új vagy megváltozott jogszabályi előírások (például környezetvédelmi, egészségügyi és biztonsági vonatkozásban); stratégiai és operatív kezdeményezéseink sikeres megvalósításának elmaradása; az átváltható elsőbbségi részvényeinkkel való rendelkezés kockázatai; valamint az alapszabályunk és a Delaware-i törvény értelmében az esetleges ügyleteket érintő korlátozások. E jövőbe tekintő állításokat és a hasonló előretekintő nyilatkozatokat kellő óvatossággal kell kezelni. Az ismert és nem ismert kockázatoknak és veszélyeknek köszönhetően a Vállalat aktuális eredményei lényegesen eltérhetnek a várt és előrejelzett eredményektől.

Az előbbiekkel és egyéb tényezőkkel kapcsolatban további információt a Vállalatnak az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnél vezetett, rendszeres időközönkénti, nyilvános irataiban talál, ideértve az általános gazdasági feltételeket és egyéb kockázatokat, bizonytalanságokat és tényezőket, melyeket (a) a Vállalatnak az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez 2022. július 1-jén keltezett és benyújtott (a Felügyelet által 2022. június 30-án hatályosnak nyilvánított, S-1 nyomtatvány szerinti nyilvántartási nyilatkozat szerves részét képező) tájékoztatójában a „Kockázati tényezők” és az „Óvatossági nyilatkozat az előretekintő nyilatkozatok tekintetében” rész határoz meg; (b) a Vállalatnak a Felügyelethez 2023. március 15-én a 10-K nyomtatvánnyal benyújtott éves jelentésében a „Kockázati tényezők” és „Különleges megjegyzés az előretekintő nyilatkozatok tekintetében” rész, illetve a Felügyelethez korábban benyújtottak esetében ezekhez hasonló című szakasz határoz meg; és (c) olyan vállalkozásokkal lehet összefüggésbe hozni, mint az energiaiparban tevékenykedő Vállalat. A Felügyelethez benyújtott hivatkozott iratok nyilvánosan elérhetők, illetve kérésre beszerezhetők a NuScale befektetési kapcsolatokkal foglalkozó osztályától a következő címen: ir@nuscalepower.com. A Vállalat nem szándékozik az előretekintő nyilatkozatain az újabb információk, illetve jövőbeni események fényében változtatni, és nem vállal erre irányulóan kötelezettséget a jogszabályban előírtakon túlmenően.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat. (folyt.)



2023. október 9., hétfő 10:54

A Standard Power a NuScale jóváhagyott SMR technológiáját és az ENTRA1 Energy-t választja az adatközpontok energiaellátásának biztosításához (4. rész)
    New York & Portland, Oregon, 2023. október 9., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20231006672223/hu/

Kapcsolat:
Standard Power Médiakapcsolat
Maxim Serezhin, vezérigazgató, Standard Power
contact@standardpwr.com

NuScale Power Médiakapcsolat
Diane Hughes, alelnök, Marketing és Kommunikáció, NuScale Power
dhughes@nuscalepower.com
(503) 270-9329

NuScale Power Befektetői kapcsolatok
Scott Kozak, igazgató, Befektetői kapcsolatok, NuScale Power
skozak@nuscalepower.com
(541) 452-7583

Forrás: NuScale Power
    

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.