OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. október 12., csütörtök 09:34

Soren Bjornt nevezték ki a Driscoll's vezérigazgatójának (1. rész)
    Watsonville, Kalifornia, 2023. október 12., csütörtök (Business Wire/OTS) - J. Miles Reiter, a Driscoll's jelenlegi elnöke és vezérigazgatója 2024 januárjában nyugdíjba vonul, és ő lesz a vállalat ügyvezető elnöke - A Driscoll's igazgatótanácsa Soren Bjornt, a Driscoll's amerikai részlegeiért jelenleg felelős elnökét választotta meg a vállalat új vezérigazgatójának. Ezt a pozíciót 2024 januárjától fogja betölteni, és a vállalat globális napi tevékenységeinek felügyeletéért lesz felelős. J. Miles Reiter, a Driscoll's jelenlegi elnöke és vezérigazgatója bejelentette, hogy év végén nyugdíjba vonul, és a családi tulajdonban lévő vállalat ügyvezető elnöke lesz.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20231010332075/hu/

Bjorn 2006-ban csatlakozott a Driscoll's-hoz, a bogyós gyümölcsök termesztésével és világszerte történő értékesítésével foglalkozó vállalathoz, és az elmúlt 17 évben az üzlet szinte minden területén részt vett. A nemzetközi üzleti és globális technológiai részleg korábbi vezető alelnökeként ő irányította a vállalat európai, dél-amerikai és ausztráliai terjeszkedését, valamint a globális kutatás-fejlesztést és termesztést. 2013-ban lett a Driscoll's észak-amerikai részlegének vezetője, majd 2017-ben léptették elő a jelenlegi pozíciójába, a Driscoll's amerikai részlegekért felelős elnőkévé.

A Driscoll's által termesztett gyümölcsöket világszerte kedvelik a vásárlók, ezáltal a vállalat az egyik legismertebb kiskereskedelmi élelmiszer-forgalmazó márka. Leendő vezérigazgatóként Bjorn prioritásai között szerepel a virágzó vállalati kultúra fenntartása, valamint globális terjeszkedésének felgyorsítása. A K+F és az innovációs részleg vezetőjeként szerzett tapasztalataira építve támogatni fogja továbbá a vállalat olyan új technológiák bevezetésére irányuló törekvéseit, amelyek javítják a működési hatékonyságot, és biztosítják, hogy a vállalat továbbra is képes legyen kezelni az egész iparágat érintő kihívásokat, például a klímaváltozást.

"Hatalmas megtiszteltetés, hogy Miles, az igazgatótanács és a Driscoll's világszerte dolgozó többezer alkalmazottja engem bízott meg azzal a feladattal, hogy a vállalatot a jövőbe vezető útra tereljem"- nyilatkozta Bjorn. "A Driscoll's határozott és egyértelmű küldetése, víziója és értékei Miles öröksége. Ezek vezérelték a vállalattal kapcsolatos minden döntését és cselekedetét. A Driscoll's új irányítójaként teljes mértékben kötelezettséget vállalok az alkalmazottjaink, a partnereink és a vásárlóink felé arra, hogy erre az örökségre fogok építeni, és tiszteletben fogom tartani ezeket az elveket."

Maradandó örökség

Miles Reiter az elmúlt 70 évben valamilyen minőségben szinte mindig jelen volt a bogyósgyümölcs-iparban. A főiskola elvégzése után a kaliforniai Pajaro-völgyben kezdett bogyós gyümölcsöket termeszteni 1970-ben, 1988-ban pedig az igazgatótanács elnökévé választották. Reiter kétszer töltötte be a vállalat vezérigazgatói posztját, egyszer 2000-től 2015-ig, majd 2018-tól napjainkig.

"Az előttem lévő generációk szorosan kötődtek ehhez az állandóan lenyűgöző vállalkozáshoz, és biztos vagyok benne, hogy ez az utánam következő generációkra is igaz lesz" - mondta Reiter. "Nagy öröm volt megismerni az alkalmazottjaink globális csapatát, a független termelőket, az iparági partnereket és a lakossági fogyasztókat, akár a termőföldön, egy telephelyen, a piacon, egy üveg bor mellett, vagy ami a legjobb, a fentiek mindegyikén."

Hozzátette: "Eljött az ideje, hogy átadjam a stafétabotot egy új vezérigazgatónak. Az igazgatótanácsunkkal közösen egy olyan új vezetőt kerestünk, aki mélyen elkötelezett az általunk képviselt értékek, a küldetésünk, és egy olyan jövőkép mellett, amelyben a Driscoll's a világ vezető bogyósgyümölcs-termesztő vállalatává válik, gazdagabbá téve mindenkinek az életét, akivel kapcsolatba kerülünk. Nagy lelkesedéssel és magabiztossággal neveztük ki Sorent az új vezérigazgatónak. A bogyósgyümölcs-ipar mélyreható globális ismerete, erőteljes intellektusa és ragályos humorérzéke különösen alkalmassá teszi őt erre a feladatkörre." (folyt.)



2023. október 12., csütörtök 09:34

Soren Bjornt nevezték ki a Driscoll's vezérigazgatójának (2. rész)
    Watsonville, Kalifornia, 2023. október 12., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    A Driscoll's

A Driscoll's vezető szerepet tölt be a friss eper, áfonya, málna és szeder értékesítésének piacán. Több mint 100 éves termesztési tapasztalattal a háta mögött a Driscoll's úttörőnek számít a bogyós gyümölcsök ízének fejlesztése terén, és ők hozták létre az Only the Finest Berries™ márkát, amely elnyerte a fogyasztók bizalmát. Világszerte több mint 900 független termelővel a Driscoll's exkluzív, szabadalommal védett bogyósgyümölcs-fajtákat fejleszt ki kizárólag olyan hagyományos nemesítési módszerek alkalmazásával, amelyek a legjobb ízű bogyós gyümölcsök kifejlesztésére összpontosítanak. Agronómusok, termesztők, érzékszervi jellemzők vizsgálatával foglalkozó szakértők, növényegészségügyi szakértők és rovartudósok elkötelezett csapata segíti a palánták termesztését, amelyeket aztán helyi családi gazdaságokban nevelnek. A Driscoll's bogyós gyümölcseit több mint 20 országban termesztik, és több mint 40 országban érhetők el a vásárlók számára Észak-Amerikában, Ausztráliában, Európában és Kínában.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20231010332075/hu/

Kapcsolat
Frances Dillard
press@driscolls.com


Forrás: Driscoll's


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.