OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. október 16., hétfő 09:01

Az Egyesült Arab Emírségek a mesterséges intelligencia (AI) szabályozására vonatkozóan globális megállapodásra szólít fel
    Dubaj, Egyesült Arab Emírségek, 2023. október 16., hétfő (Business Wire/OTS) - "A kormányoknak nem azzal kell próbálkozniuk, hogy a mesterséges intelligencia egészét irányítsák, hanem a használati esetek szabályozására kell összpontosítaniuk" - mondta az Egyesült Arab Emírségek mesterséges intelligenciáért felelős minisztere. / Szerdán az Egyesült Arab Emírségek mesterséges intelligenciáért felelős minisztere arra buzdította az országokat, hogy előbb jussanak megállapodásra a mesterséges intelligencia szabályozásáról, mint az a Párizsi Megállapodás esetében történt, amelynek megalkotása és hatályba léptetése éveket vett igénybe.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20231013031719/hu/

Őexcellenciája Omar Al Olama, az Egyesült Arab Emírségek mesterséges intelligenciáért, digitális gazdaságért és távmunka-alkalmazásokért felelős minisztere a generatív mesterséges intelligenciával foglalkozó dubaji közgyűlésen elmondta, hogy az országoknak új megközelítésre van szükségük a mesterséges intelligencia szabályozásához.

"Úgy gondolom, hogy a jelenlegi globális vita a mesterséges intelligencia szabályozásáról nem vezet eredményre. Ahelyett, hogy a technológiát próbálnánk meg irányításunk alá vonni, a használati eseteket kellene szabályozni" - mondta.

A közgyűlésen, amelyen több mint kétezren vettek részt olyan nagy technológiai vállalatoktól és tanácsadó cégektől, mint a Microsoft, Deloitte, PwC és IBM, a Dubai Future Foundation létrehozta a technológiai vállalatok új szövetségét, a Dubai Generative AI Alliance-t, hogy segítsen Dubajnak felgyorsítani a feltörekvő technológiák bevezetését és felépíteni a világ egyik legfejlettebb és leghatékonyabb technológia-alapú kormányát.

Khalfan Belhoul, a DFF vezérigazgatója felszólította a vállalatokat és az innovatív cégeket, hogy csatlakozzanak a szövetséghez, amely a mesterséges intelligencia, a metaverzum és a Web3 felhasználásával innovatív technológiai kísérleti projektek fejlesztésére összpontosít.

A dubaji kormány emellett elindította a "Dubai AI" elnevezésű, a generatív mesterséges intelligencia által vezérelt digitális városi portaszolgálatot. Az egész városra kiterjedő digitális platform átfogó információkat és szolgáltatásokat kínál majd a lakosoknak és a látogatóknak az egészségügy, az üzleti élet és az oktatás területén. A közgyűlésen elmondták, hogy ez a kormányzati szolgáltatásokat is át fogja alakítani.

A közgyűlésen az is elhangzott, hogy a globális bankszektor akár 400 milliárd dollárt is nyerhet a generatív mesterséges intelligencia fellendülésével.

A globális platform meghallgatta a nemzetközi technológiai vállalatok és tanácsadó cégek szakértőit. A PwC szerint küszöbön áll a munkahelyi automatizálás, a generatív mesterséges intelligencia 18-20 hónapon belül valószínűleg széles körben képes lesz olyan mindennapi feladatok elvégzésére, mint a repülőjegy-foglalás és jelentések önálló készítése.

A Deloitte vezető digitális szakértője elmondta, hogy a generatív mesterséges intelligencia legnagyobb nyertesei közé tartozik a magfúzió, az éghajlatvédelem és a gyógyszerkutatás, míg az új technológiához többek között az ipari és gyógyszerészeti szektor fog a leggyorsabban alkalmazkodni.

Adel Al Redha, az Emirates légitársaság ügyvezető igazgatója szerint novemberre a "a légiutas-kísérők az összetett modellekre vonatkozó képzésnek köszönhetően képesek lesznek arra, hogy kihasználják [a generatív mesterséges intelligenciát]".

Forrás: AETOSWire

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20231013031719/hu/

Kapcsolat
Sara Al Qarout
salqarout@apcoworldwide.com


Forrás: Dubai Future Foundation


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.