OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. október 17., kedd 09:31

Az Egyesült Arab Emírségek ASPIRE szervezete újra definiálja az extrém autonóm sportokat: Az A2RL bemutatja az "autonóm" Dallara Super Formula versenyautót a GITEX Global 2023 kiállításon (1. rész)
    Dubaj, Egyesült Arab Emírségek, 2023. október 17., kedd (Business Wire/OTS) - Az Abu Dhabi Advanced Technology Research Council (ATRC) nagy kihívásainak és globális versenyeinek mozgatórugója, az ASPIRE a mai napon, a világ elsőszámú technológiai eseménye, a GITEX Global első napján bejelentette a várva várt Abu Dhabi Autonomous Racing League, az A2RL részleteit. Az A2RL bemutatta az év elején kiadott első autonóm Dallara Super Formula, az SF23 modelljét. Ez az élvonalbeli csoda, amely képes érzékelni a környezetét és emberi beavatkozás nélkül működik, a tervek szerint 2024. április 28-án, az ikonikus Abu Dhabi Yas Marina Circuit pályán megrendezett monumentális nyitóversennyel örökre átalakítja majd a versenyzést.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20231016193581/hu/

     -    A nyitó autonóm autóversenyt 2024 áprilisában, az Abu Dhabi Yas Marina Circuit pályán rendezik meg, és 2,25 millió amerikai dollár értékű nyereményalapot kínál
     -    A10 elitcsapatot rangos intézmények állították fel, többek között a Kaliforniai Egyetem, a Berkeley; a Müncheni Műszaki Egyetem; a Nanyang Technológiai Egyetem, Szingapúr
     -    A GITEX résztvevői elsőként pillanthatják meg a Dallara SF23 autonóm autómodellt

A maga nemében a régióban első A2RL a mesterséges intelligenciát (AI), az autonómiát és az extrém sportokat ötvözi egymással, hogy feszegesse a jövőbeli mobilitás határait. Az eseményt a világ legnagyobb autonóm bajnokságaként tartják számon, amely autonóm autóversenyeket, drónversenyeket és dune-buggy-versenyeket foglal magában.

Őexcellenciája (H.E.) Faisal Al Bannai, az ATRC, az ASPIRE anyavállalatának főtitkára a következőket mondta: "A tudomány, a sport és a technológia metszéspontjában az autonómia forradalmasítja a közlekedés jövőjét. Az Abu Dhabi Autonomous Racing League, az A2RL alátámasztja Abu Dhabi növekvő hírnevét, mint nemzetközi kutatás-fejlesztési (K+F) központ, valamint a koncepciót igazoló autonóm megoldások kipróbálásának elsőrangú tesztkörnyezete. Azáltal, hogy a világ különböző tájairól származó tudósokat, fejlesztőket és kódolási szakembereket összehozzuk egy extrém sport arénában, a versenypályákon aktívan teszteljük az ellenállóképességet az útjaink biztonsága érdekében."

A nyitó versenynap (autóverseny) betekintést nyújt a mesterséges intelligencia (AI) jövőjébe - a virtuális és a valós élmények izgalmas keverékébe, valamint bevezet az extrém sportok által kínált szórakoztatás új korszakába.

Nemzetközi egyetemek és kutatóintézetek tíz elit csapata már megerősítette részvételét az autonóm autók versenyében, amelyek a 2,25 millió dolláros díjért versengenek majd egymással. A következő intézmények csapatai vesznek részt a versenyben: Beijing Institute of Technology és Khalifa University (Kína és Egyesült Arab Emírségek); Code19 Racing és Indiana University (USA); Constructor Group (Svájc és Szingapúr); Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség (Magyarország); Kinetiz & Nanyang Technological University (Szingapúr); Politecnico di Milano (Olaszország); Technical University of Munich (Németország); Technology Innovation Institute (Egyesült Arab Emírségek); University of California, Berkeley és University of Hawaii (USA); University of Modena és Reggio Emilia (Olaszország).

A résztvevő csapatok mindegyike exkluzív hozzáférést kap egy vadonatúj Dallara Super Formula SF23 autóhoz, amelyet kifejezetten az A2RL számára autonomizáltak. Az autó fenntartható bio-kompozit anyagokból készül, a súlya 690 kg, és 300 km/órás maximális sebességével jelenleg a Forma-1 után a világ leggyorsabb nyitott kerekű versenyautója. Fejlett fékezési képességekkel, egyedileg épített autonóm állománnyal, valamint drive-by-wire fojtószelep-vezérléssel büszkélkedhet. A 10 csapatnak lehetősége nyílik arra, hogy szoftveres algoritmusait adaptálja erre az élvonalbeli járműre, és ezzel felülmúlja a versenytársakat. Az esemény öt napja során a GITEX Global látogatói az autonóm modellt az Advanced Technology Research Council (ATRC) B10-es standján a Dubai World Trade Center 17-es csarnokában tekinthetik meg. (folyt.)



2023. október 17., kedd 09:31

Az Egyesült Arab Emírségek ASPIRE szervezete újra definiálja az extrém autonóm sportokat: Az A2RL bemutatja az "autonóm" Dallara Super Formula versenyautót a GITEX Global 2023 kiállításon (2. rész)
    Dubaj, Egyesült Arab Emírségek, 2023. október 17., kedd (Business Wire/OTS) -

    
Dr. Tom McCarthy, az ASPIRE ügyvezető igazgatója izgatottságát fejezte ki a kezdeményezéssel kapcsolatban: "Nagyon örülünk, hogy egy autonóm versenyeseményt hozhatunk Abu-Dhabiba, és az A2RL segítségével bemutathatjuk azt a világnak. Ez a kezdeményezés nem csupán a mobilitás jövőjét írja át, hanem egyben arra is inspirálja az új generációt, hogy egy izgalmas, nemzetközi szintű verseny az újragondolás és innováció színtere legyen egy ragyogóbb jövő érdekében. Azáltal, hogy versenyképes csapatokat szerelünk fel az újonnan adaptált és autonóm állománnyal kiegészített Dallara SF23 autókkal, egyenlő feltételeket biztosítunk számukra. A hangsúly most nem a pilóta képességein van, hanem a technológián, a programozáson és a gépi tanulási algoritmusokon, amelyek lehetővé teszik, hogy ezek a járművek nyaktörő sebességgel bonyolult versenypályákon navigáljanak."

Az A2RL egy éves globális versenyesemény, amely értékes partnerségi és együttműködési lehetőségeket kínál az ipar és a tudományos élet szereplői között. Az esemény olyan kiemelt nemzeti témákat helyez a középpontba, mint a közlekedés jövőjének felfedezése, a következő generációs STEM-tehetségek inspirálása, Abu Dhabi tudásalapú gazdaságának felgyorsítása, illetve a versenypályán túlmutató kézzelfogható hatás biztosítása. További információért kérjük, látogasson el az A2RL.io oldalra.

*Forrás: AETOSWire

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20231016193581/hu/

Kapcsolat
Jennifer Dewan, Kommunikációs főigazgató
jennifer.dewan@tii.ae


Forrás: ASPIRE


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.