2024. május 1. szerda

2023. október 25., szerda 11:16

Izgalmas családi programsorozattal és kerékpáros konferenciával zárja a Közlekedési Múzeum "Bringára váltva" című kiállítását
    Budapest, 2023. október 25., szerda (OTS) - November 5-ig van még lehetőség megtekinteni a Közlekedési Múzeum Média Építészeti Díjra is jelölt tárlatát, amely egyedülálló módon, több mint 100 kerékpár történetén keresztül mutatja be a kétkerekűek műszaki és feltörekvő kulturális fejlődését, valamint a kerékpáros versenysportot. A Múzeum felejthetetlen programokkal búcsúztatja záróhétvégéjén a kiállítást, továbbá kerékpáros konferenciára hívja az érdeklődőket november 7-én.

Az Északi Járműjavítóban megtekinthető "Bringára váltva" c. tárlat összekapcsol a múlt megoldásaival és közlekedési szokásaival, sőt mi több előrevetíti a jövő innovatív terveit, valamint a "zöld közlekedésben" rejlő lehetőségeket. Az ipari örökség helyszínén épült kiállítás feltárja a nagyközönség számára - a fából készült futógépektől és a velocipédektől kezdve a legmodernebb, csúcskategóriás versenykerékpárokig - az időtlen közlekedési eszköz formavilágának és használatának átalakulását.

A meghosszabbított nyitva tartásnak köszönhetően, egyészen november 5-ig, így az őszi szünetben is lehetőségük van a családoknak, hogy megtekintsék a "Bringára váltva" c. kiállítást, amelyet Média Építészeti Díjra is jelölték. A díjhoz kapcsolódó közönségszavazásra szintén november 5-ig van lehetőség a következő linken: https://epiteszforum.hu/szavazas/med-2023-kozonsegdij

November 3 és 5 között "Ragyogj az Északiban!" programsorozattal zárul a népszerű kerékpáros kiállítás. A záróhétvégén a múzeumpedagógusok egész napos programokkal: szerelősarokkal, közlekedés témájú mesesétánnyal, felfedező hátizsákokkal várják a látogatókat 10:00-tól 17:00-ig. Pénteken családi tárlatvezetéseken, kézműves foglalkozásokon és közlekedéssel, valamint környezettudatossággal kapcsolatos előadáson vehetnek részt a vendégek. Szombaton interaktív mesés előadás, tárlatvezetés várja a közlekedés fiatal rajongóit. Délután pedig megrendezésre kerül a gyermek kerékpáros találkozó és a gyermekbringák szépségversenye, amelyre a biciklikkel benevező gyerekek ingyenes belépőt kapnak. A felnőttek 11:30-tól részt vehetnek a "Sikeres Nyitott Intézmény" c. kerekasztal beszélgetésen a múzeumi közeg támogató erejéről, a sajátos nevelési igényű látogatók bevonásának lehetőségeiről. Vasárnap különböző workshopok, például csillámtetkó és láthatósági matrica készítés, várják a gyerekeket, akik további programokon megtanulhatják a kerékpár szerelés alapjait is.

További részletek a záróhétvégéről: https://fb.me/e/4D2Sx9iyd
További részletek a gyermekbringák szépségversenyéről: https://fb.me/e/umGKeRdVt

November 7-én "Minden ami bringa" címmel kerékpáros konferenciát rendez a Közlekedési Múzeum, ahol olyan témák kerülnek megvitatásra, mint például a szabadidős kerékpározás, kerékpáros versenysport, utánpótlás a versenysportban, kerékpáros infrastruktúra, kresz módosítások.  Az esemény a fővárosi kerékpározásról szóló vitával zárul. A konferencia nyilvános és ingyenes azonban regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/JDZJ54X5UThJFL6f6

További részletek a kerékpáros konferenciáról: https://fb.me/e/1qLd9BOLk