OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. október 25., szerda 11:16

Izgalmas családi programsorozattal és kerékpáros konferenciával zárja a Közlekedési Múzeum "Bringára váltva" című kiállítását
    Budapest, 2023. október 25., szerda (OTS) - November 5-ig van még lehetőség megtekinteni a Közlekedési Múzeum Média Építészeti Díjra is jelölt tárlatát, amely egyedülálló módon, több mint 100 kerékpár történetén keresztül mutatja be a kétkerekűek műszaki és feltörekvő kulturális fejlődését, valamint a kerékpáros versenysportot. A Múzeum felejthetetlen programokkal búcsúztatja záróhétvégéjén a kiállítást, továbbá kerékpáros konferenciára hívja az érdeklődőket november 7-én.

    Az Északi Járműjavítóban megtekinthető "Bringára váltva" c. tárlat összekapcsol a múlt megoldásaival és közlekedési szokásaival, sőt mi több előrevetíti a jövő innovatív terveit, valamint a "zöld közlekedésben" rejlő lehetőségeket. Az ipari örökség helyszínén épült kiállítás feltárja a nagyközönség számára - a fából készült futógépektől és a velocipédektől kezdve a legmodernebb, csúcskategóriás versenykerékpárokig - az időtlen közlekedési eszköz formavilágának és használatának átalakulását.

A meghosszabbított nyitva tartásnak köszönhetően, egyészen november 5-ig, így az őszi szünetben is lehetőségük van a családoknak, hogy megtekintsék a "Bringára váltva" c. kiállítást, amelyet Média Építészeti Díjra is jelölték. A díjhoz kapcsolódó közönségszavazásra szintén november 5-ig van lehetőség a következő linken: https://epiteszforum.hu/szavazas/med-2023-kozonsegdij

November 3 és 5 között "Ragyogj az Északiban!" programsorozattal zárul a népszerű kerékpáros kiállítás. A záróhétvégén a múzeumpedagógusok egész napos programokkal: szerelősarokkal, közlekedés témájú mesesétánnyal, felfedező hátizsákokkal várják a látogatókat 10:00-tól 17:00-ig. Pénteken családi tárlatvezetéseken, kézműves foglalkozásokon és közlekedéssel, valamint környezettudatossággal kapcsolatos előadáson vehetnek részt a vendégek. Szombaton interaktív mesés előadás, tárlatvezetés várja a közlekedés fiatal rajongóit. Délután pedig megrendezésre kerül a gyermek kerékpáros találkozó és a gyermekbringák szépségversenye, amelyre a biciklikkel benevező gyerekek ingyenes belépőt kapnak. A felnőttek 11:30-tól részt vehetnek a "Sikeres Nyitott Intézmény" c. kerekasztal beszélgetésen a múzeumi közeg támogató erejéről, a sajátos nevelési igényű látogatók bevonásának lehetőségeiről. Vasárnap különböző workshopok, például csillámtetkó és láthatósági matrica készítés, várják a gyerekeket, akik további programokon megtanulhatják a kerékpár szerelés alapjait is.

További részletek a záróhétvégéről: https://fb.me/e/4D2Sx9iyd
További részletek a gyermekbringák szépségversenyéről: https://fb.me/e/umGKeRdVt

November 7-én "Minden ami bringa" címmel kerékpáros konferenciát rendez a Közlekedési Múzeum, ahol olyan témák kerülnek megvitatásra, mint például a szabadidős kerékpározás, kerékpáros versenysport, utánpótlás a versenysportban, kerékpáros infrastruktúra, kresz módosítások.  Az esemény a fővárosi kerékpározásról szóló vitával zárul. A konferencia nyilvános és ingyenes azonban regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/JDZJ54X5UThJFL6f6

További részletek a kerékpáros konferenciáról: https://fb.me/e/1qLd9BOLk

Képek a "Bringára váltva" kiállításról (Szikora Zsombor, MMKM): https://drive.google.com/drive/folders/1uaboIYHNLXak5lW_eL25tXKgp5Lark5e?usp=sharing
Sajtókapcsolat: sajto@kozlekedesimuzeum.hu; +36 30 514 7657

    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.