2024. április 28. vasárnap

2023. december 5., kedd 11:40

A Best of Balaton arra kíváncsi, miért érdemes ilyenkor a Balatonra látogatni? / Vár a balatoni tél!
    Budapest, 2023. december 5., kedd (OTS) - December elején rendhagyó módon Budapesten találkoztak a 10 éves MOL Nagyon Balaton és a Best of Balaton program legfontosabb szereplői. Az apropó kettős: a Best of Balaton neves kurátorai ismét a közönség ajánlásait várják. Arra kíváncsiak, melyek azok a helyek, események, amelyeket a főszezonon túl is érdemes felkeresni. "Vár a balatoni tél" - így hangzik a felhívás, amelyre a www.bestofbalaton.hu oldalon december 31-ig várják az ajánlatokat. Az éppen 10 éve indult MOL Nagyon Balaton program idén a vártnál is több vendéget vonzott a tó környékére - emelte ki Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. Igazgatóság elnöke. Az alapítók és partnereik az elmúlt 10 évet együtt értékelték.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

Vár a balatoni tél!
A Best of Balaton program a MOL Nagyon Balaton szervezésében harmadik éve egyre több ajánlattal hívja fel a turisták figyelmét arra, hogy miért érdemes ellátogatni a legnagyobb tavunk környékére. A Best of Balaton kínálata deklaráltan személyes, hiszen a kurátorai kivétel nélkül hiteles és népszerű celebek, akik köztudottan rajonganak a Balatonért. Gianni, Gyurta Dani, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Tilla, Trokán Nóra, Ördög Nóra és Vecsei H. Miklós eddig kilencven izgalmas ügyet, helyet és személyeket ajánlott, kivétel nélkül olyanokat, amelyek miatt ők szerethetik a Balatont. Most a balatoni turistákhoz fordulnak kérésükkel. "Sokak számára a Balaton eleve négyévszakos hely, még akkor is, ha igazán a nyári időszakban telik meg élettel. Most azoknak szól a felhívásunk, akik jól ismerik a Balaton téli, koratavaszi arcát, azokat a helyeket és eseményeket, amelyeket ilyenkor is fel lehet keresni, vagy éppen ilyenkor érdemes igazán! A december 20-ig beérkező ajánlatokból válogatunk és a legérdekesebbeket a két ünnep között mutatjuk be." - mondta el Tilla, a Best of Balaton kurátora.
Az ajánlók a MOL Nagyon Balaton eseményei közül a STRAND Fesztiválra, a Balaton Piknikre, a Paloznaki Jazzpiknikre, a Művészetek Völgyére és a VeszpémFestre VIP-bérletet nyerhetnek. A javaslatokat a www.bestofbalaton.hu oldalon várják.

10 éves a MOL Nagyon Balaton
2013-ban indult útjára a MOL Nagyon Balaton, amely az alapítók, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert szándéka szerint "ernyőként" fogja össze azóta is a Balaton legértékesebb, legizgalmasabb kulturális eseményeit, turisztikai ügyeit. A MOL Nagyon Balaton tagja többek között a Balaton Sound, a Kultkikötő, a Művészetek Völgye, a Paloznaki Jazzpiknik, a STRAND Fesztivál, az UltraBalaton, a VeszprémFest, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a Balaton Piknik, a Plázs és a ZamJam.

Az alapítók 2013-ban célul tűzték ki, hogy a Balatont éppen a felsorolt produkciók által mutatják be évről-évre a hazai közönségnek. "A MOL Nagyon Balaton létezése és működése jó példa arra, hogy a turisztikai szektor markáns szereplői egymást is segítve milyen eredményre képesek. Ezek az események szinte kivétel nélkül belépőjeggyel látogathatók és olyan színvonalat képviselnek, amely a Balaton Régiót igazán magas szintre emeli fel. A 2023-as évben csak ezen az események közel 800.000 turistát vonzottak." - emelte ki Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. Igazgatóság elnöke.

Videó: https://www.dropbox.com/scl/fo/magpbiegfjoyj6fd6ndrv/h?rlkey=ozrjtqteo7x441i4kfkpeoz7p&dl=0