OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. december 8., péntek 11:35

A világ vezető spanyol és amerikai rákkutatói erőiket egyesítve foglalkoznak a nőket érintő rákbetegségek kutatásának kritikus szükségleteivel és kihívásaival (1. rész)
    Dallas, 2023. december 8., péntek (Business Wire/OTS) - Statisztikák szerint minden harmadik nőnél diagnosztizálnak rákot élete során - a kutatás és a kezelés időben történő fejlesztése kulcsfontosságú a nők egészségének megőrzése szempontjából - A Mary Kay Inc., a világ elsőszámú, bőrápolási és sminktermékek közvetlen értékesítésével foglalkozó vállalata(1), valamint vállalati alapítványai, beleértve az amerikai Mary Kay Ash Foundation továbbra is töretlenül támogatják a nőket érintő rákbetegségek kutatását különböző kutatási programok és projektek finanszírozásával, a világ neves tudósainak nyújtott támogatással és a klinikai vizsgálatok elősegítésével a gyógymód megtalálása érdekében.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20231207707619/hu/

A Mary Kay nemrégiben online találkozót szervezett Dr. Joyce O'Shaughnessy, aki a dallasi (Texas) Baylor University Medical Center mellrákkutatásért felelős "Celebrating Women" elnöke, továbbá a U.S. Oncology mellrákkutatásért felelős elnöke, valamint Dr. Eva Ciruelos között, aki a madridi egyetemi kórház és HM Hospitals mellrákkutatási egységének koordinátora, továbbá a SOLTI Csoport mellrákkutatási elnöke és a Mary Kay Spanyolország által támogatott FERO Alapítvány elnöke. Mindkettőjüknek saját kutatócsoportjaik vannak hazájukban, amelyek a nőknél előforduló ritka és agresszív rákbetegség, a tripla-negatív emlőrák (TNBC) vizsgálatára összpontosítanak. Annak ellenére, hogy több ezer kilométer választja el őket egymástól, már régóta kapcsolatban állnak - évek óta együttműködnek a TNBC-kutatásban, hogy megoldást és gyógymódot találjanak erre az agresszív betegségre.

A két vezető kutató és adott terület szakértője azért találkozott egymással, hogy megvitassák a globális tudományos együttműködés fontosságát. A találkozón hangsúlyozták, hogy a világ különböző pontjain dolgozó kutatóknak sürgősen meg kell osztaniuk felfedezéseiket és megállapításaikat, hogy az eredményeket összesíteni lehessen.

"Nem az a kérdés, hogy kié a legjobb ötlet, hanem az, hogy együtt érjük el, hogy minden egyes beteg a számára legjobb kezelést kapja, és ennek át kell járnia az orvosi, klinikai és gyógyszeripari ágazatot. Nőknél az emlőrák előfordulása egyre gyakoribb szerte a világon, és ma már elmondható, hogy minden harmadik nőnél diagnosztizálnak rákot élete során(2) - mondta el Dr. O'Shaughnessy.

"Ha a szakemberek nem működnek folyamatosan együtt, lehetetlen konkrét diagnózisokat felállítani" - jegyezte meg Dr. Ciruelos. "Kulcsfontosságú, hogy minden beteg kezelését személyre szabottan kövessük nyomon, mivel csak így állapíthatjuk meg, miért használ ugyanaz a kezelés az egyik embernél, míg az ugyanolyan jellemzőkkel rendelkező másik embernél pedig nem."

Csalódottságukat fejezték ki amiatt, hogy különbségeket és következetlenséget tapasztalnak a terápiákhoz, a gyógyszerekhez és a kezelésekhez való hozzáférésben a különböző országokban, és azt kérték, hogy legyen egységes a konzisztens kezeléshez való hozzáférés lakóhelytől függetlenül minden beteg számára. A két kutató abban is egyetértett, hogy kihívást jelent maximálisan a rákkutatásra koncentrálniuk, mivel finanszírozási gondokkal küzdenek, és egyúttal kifejezték hálájukat szponzoraiknak, beleértve a Mary Kay Ash és a Fero Alapítványokat, melyek lehetővé teszik életmentő munkájukat.

Dr. O'Shaughnessy hozzátette: "1985-ben rendkívül aggasztott bennünket, hogy nem álltak rendelkezésre terápiás lehetőségek a rákbeteg nők számára. Ma már nagy előrelépéseket látunk ezen a téren, és nagyon optimista vagyok a tekintetben, hogy a kutatók következő generációja sikerrel jár".

Az Egyesült Államokban a Mary Kay Ash Foundation által a rákkutatási projekteknek nyújtott finanszírozás, Spanyolországban pedig a Mary Kay Spanyolország által a FERO Alapítványnak nyújtott támogatás révén Dr. O'Shaughnessy és Dr. Ciruelos továbbra is együtt tudnak dolgozni életük munkáján. A Mary Kay élen jár a nőket érintő rák kutatásában és támogatja a nők által a nőkért végzett úttörő kutatásokat. A Mary Kay elkötelezetten segíti a kutatókat világszerte a transzlációs kutatások (a laboratóriumi kutatásokat a betegekkel közvetlenül összekötő kutatások), a nőket érintő rákbetegségek felismerésének, prognózisának és kezelésének javítását célzó klinikai vizsgálatok, valamint a rákkutatást elősegítő szervezetek, például a spanyolországi FERO Alapítvány támogatásával.

A teljes beszélgetés megtekinthető a Mary Kay Global YouTube csatornáján (https://www.youtube.com/watch?v=Vjbl1ynJKq0). (folyt.)



2023. december 8., péntek 11:36

A világ vezető spanyol és amerikai rákkutatói erőiket egyesítve foglalkoznak a nőket érintő rákbetegségek kutatásának kritikus szükségleteivel és kihívásaival (2. rész)
    Dallas, 2023. december 8., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit a Mary Kay-ről tudni érdemes

Akkor is. Most is. Mindörökké. Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban, Texasban létrehozott szépségápolási cég elé: gazdagítani a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a globális vállalatnak a felépítéséhez, amely több mint 35 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. 60 éve a Mary Kay lehetőséget ad a nőknek, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet és innováció révén meghatározhassák saját jövőjüket. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatásokba való befektetés és innovatív bőrápolási és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy bolygónkat meg kell őrizni a jövő generációi számára, védelmezni kell a rákbeteg és a családon belüli erőszakot elszenvedő nőket, valamint arra kell buzdítani a fiatalokat, hogy kövessék álmaikat. További információért látogasson el a marykayglobal.com weboldalra, kövessen minket a Facebook-on, az Instagram-on, a LinkedIn-en vagy az X-en (korábbi nevén Twitter).

(1) "Forrás: Euromonitor International Limited; Szépség- és Testápolás 2023-as kiadás, értékesítés kiskereskedelmi eladási áron, 2022-es adatok"

(2) American Cancer Society (Amerikai Rákkutató Társaság). https://www.cancer.org/cancer/types/breast-cancer/about/how-common-is-breast-cancer.html

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20231207707619/hu/

Kapcsolat
Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com

Forrás: Mary Kay Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.