OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. december 13., szerda 09:38

Vezetőváltás az Allianz Central Europe-nál (1. rész)
    München, 2023. december 13., szerda (Business Wire/OTS) - Nina Klingspor követi Petros Papanikolaout az Allianz Central Europe vezérigazgatói székében (korábban Allianz Central and Eastern Europe) - A változás 2024. január 1-jén lép életbe / Az Allianz SE ma vezetőváltásokat jelentett be, amelyek 2024. január 1-jétől lépnek hatályba:

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20231211424876/hu/

Az Allianz németországi magán egészségbiztosítási üzletágának, az Allianz Private Krankenversicherungs-AG-nak (APKV) a jelenlegi vezérigazgatója, Nina Klingspor lesz az Allianz Csoport Közép-Európáért felelős új vezérigazgatója, a vonatkozó vállalati testületek jóváhagyásától függően. Az Allianz Central Europe regionális vállalat, amely felelős az Allianz helyi üzletágáért 11 közép-kelet-európai országban. Nina Klingspor Petros Papanikolaou helyét veszi át, akit pedig az Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) vezérigazgatójává neveznek ki, valamint további felelősséget kap az Allianz Commercial globális vezetésében, a szabályozó hatóságok jóváhagyásától függően.

Nina 2019-ben csatlakozott az APKV-hez és olyan stratégiát és kultúrát valósított meg, amelyek egyedülálló pénzügyi eredményeket és ügyfélhűséget eredményeztek, továbbá új szintet ért el a technikai kiválóság és az üzletfejlesztés terén. Az ő helyét Jan Esser veszi át, akinek kinevezése szintén a vonatkozó vállalati testületek jóváhagyására vár.

Mielőtt az APKV vezérigazgatójává nevezték ki, Nina négy évig az AGCS pénzügyi igazgatója volt, 2012 és 2015 között pedig az Allianz SE vezérigazgatójának, Michael Diekmann-nak hivatalvezetőjeként dolgozott.

Nina 2000-ben az Allianz Global Investors vezérigazgatójának kabinetfőnökeként csatlakozott a vállalathoz, majd marketingvezetői és harmadik fél forgalmazókért felelős vezetői pozíciót töltött be Németországban. Pályáját a Landesbank Baden Württembergnél (LBBW) kezdte, dolgozott Stuttgartban és Pekingben is, felügyelte az ázsiai pénzügyi intézetek hitelkockázatát, és segített az LBBW pekingi német központjának kiépítésében. Gazdasági diplomáját a Trieri Egyetemen szerezte meg, Tajvanon kínaiul tanult.

Klaus-Peter Roehler, az Allianz SE igazgatótanácsának tagja a következőket mondta: "Szeretném megköszönni Petros kiemelkedő munkáját, amit az Allianz Central Europe-nál végzett, a regionális vállalat létrehozását és a regionális modell sikeres átalakítását. Nina tökéletesen alkalmas arra, hogy átvegye Petros szerepét és irányítsa regionális integrált stratégiánkat a közép-európai régióban: értékesítési tapasztalatának, pénzügyi tudásának, a technikai kiválóság megértésének köszönhetően, valamint annak, hogy kiemelkedő csapatjátékos. Személyisége és képességei erős vezetővé teszik Közép-Európában."


Az Allianzról:
Az Allianz Csoport a világ egyik vezető biztosítója és vagyonkezelője, amelynek több mint 122 millió* magán és vállalati ügyfele van több mint 70 országban. Az Allianz ügyfelei számára széleskörű személybiztosítási és vállalati biztosítási szolgáltatások érhetők el, kezdve a vagyon-, élet- és egészségbiztosítástól az assistance szolgáltatásokon és a hitelbiztosításon át a globális üzleti biztosításig. Az Allianz a világ egyik legnagyobb befektetője, körülbelül 714 milliárd eurót** kezel biztosítási ügyfelei nevében. Továbbá PIMCO és Allianz Global Investors vagyonkezelőink körülbelül 1,7 billió euró** értékű, harmadik féltől származó vagyont kezelnek. Mivel az ökológiai és társadalmi kritériumokat szisztematikusan beépítettük az üzleti folyamatainkba és befektetési döntéseinkbe, a Dow Jones fenntarthatósági indexében a biztosítási iparág vezető vállalati közé tartozunk. 2022-ben több mint 159 000 munkavállalónk 152,7 milliárd eurós összbevételt és 14,2 milliárd euró működési nyereséget ért el a csoport számára***.

* Beleértve az Allianz ügyfelekkel rendelkező, konszolidálásba be nem vont gazdasági egységeket.
** 2023. június 30-án.
*** Beszámoló szerint - az IFRS 9 és az IFRS 17 alkalmazása nem lett hozzáigazítva



2023. december 13., szerda 09:38

Vezetőváltás az Allianz Central Europe-nál (2. rész)
    München, 2023. december 13., szerda (Business Wire/OTS) -

    Mint mindig, ezekre az esetekre is az alábbi jogi nyilatkozat vonatkozik.

Figyelmeztetés a jövőre vonatkozó kijelentésekkel kapcsolatban

Jelen dokumentum jövőre vonatkozó kijelentéseket tartalmaz, mint például kilátások vagy várakozások, amelyek a menedzsment jelenlegi nézetein és feltételezésein alapulnak, és ismert vagy ismeretlen kockázatoknak vannak kitéve. A tényleges eredmények, teljesítménymutatók vagy események nagymértékben eltérhetnek azoktól, amelyeket ezekben a jövőre vonatkozó kijelentésekben nyilvánítanak ki vagy feltételeznek.

Eltérések a tényezők változásai miatt következhetnek be, amely tényezők többek között, de nem kizárólag a következők lehetnek: (i) az Allianz fő tevékenységének és fő piacainak általános gazdasági helyzete és versenyhelyzete, (ii) a pénzügyi piacok teljesítménye (különös tekintettel a piaci volatilitásra, likviditásra és hitelkockázati eseményekre), (iii) az Allianz Csoportra, más ismert vállalatokra és általában a pénzügyi szolgáltatási iparágra vonatkozó negatív hírverés, szabályozói intézkedések vagy peres eljárások, (iv) a biztosított káresemények gyakorisága és súlyossága, beleértve a természeti katasztrófákból eredő eseményeket, valamint a kárköltségek alakulása, (v) halálozási és megbetegedési arányok és tendenciák, (vi) a biztosítási kötvények megújítási aránya, (vii) a hitel-nemteljesítés mértéke, (viii) a kamatszintek, (ix) a devizaárfolyamok, különösen az EUR/USD árfolyam, (x) a törvények és jogszabályok változásai, beleértve az adózási szabályokat, (xi) a felvásárlások hatása, beleértve az integrációs ügyeket és átszervezési intézkedéseket, és (xii) az általános versenyfeltételek, amelyek minden egyes esetben helyi, regionális, nemzeti és/vagy globális szinten érvényesülnek. Ezeket a változásokat terrorista cselekmények súlyosbíthatják.

Nincs aktualizálási kötelezettség
Az Allianz nem vállal kötelezettséget arra, hogy az itt szereplő információkat vagy jövőre vonatkozó kijelentéseket aktualizálja, kivéve azokat az információkat, amelyek közzétételére jogszabály kötelez.

Adatvédelemre vonatkozó információk
Az Allianz SE elkötelezetten védi az Ön személyes adatait. További információkat az adatvédelmi nyilatkozatunkban (https://www.allianz.com/en/privacy-statement.html) talál.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20231211424876/hu/

Kapcsolat
További információért kérjük, keresse kapcsolattartónkat:
Christina Bersick
Tel. +49 89 3800 12940
E-Mail: christina.bersick@allianz.de


Forrás: Allianz


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.