OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. december 13., szerda 13:41

A csocsóasztal és a babzsák a múlt: az életminőséget támogató céges juttatásoké a jövő
    Budapest, 2023. december 13., szerda (OTS) - A béren kívüli juttatások jelentős szerepet játszanak a munkavállalók motiválásában, megtartásában. Nehéz feladat ugyanakkor a munkáltatók számára, hogy olyan juttatásokat kínáljanak, amelyek egyszerre vonzók, költséghatékonyak és optimálisan működtethetők. Néhány éve még - kis túlzással - a gyümölcsnap, a csocsóasztal, a csapatépítő játékok voltak menő extrák, mára viszont megkopott fényük. Az elvárások inkább az életminőséget támogató juttatások irányába mozdultak. A vállalatoknak kreatív megoldásokkal kell előállniuk annak érdekében, hogy kiemelkedjenek versenytársaik közül.

    Szakértőnk segítségével három olyan juttatási területet válogattunk össze, amelyek a vállalatok és a munkavállalók számára is előnyösek, sőt, hosszú távú befektetésként is felfoghatók.

Home office támogatás

A COVID-19 járvány nyomán sok vállalat kénytelen volt alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, és kisebb-nagyobb mértékben bevezetni a távmunkát. Azonban ez a trend nem maradt csupán átmeneti jelenség, hanem egyre inkább a munkaerőpiaci versenyelőny részévé válik.

A munkavállalók nagy része értékeli a távmunka lehetőségét, mivel ezáltal jobban össze tudják egyeztetni a munkát a magánélettel. A vállalatok, amelyek felkínálják ezt a juttatást, képesek vonzóbb munkahelyként pozícionálni magukat a tehetséges munkavállalók számára. Ráadásul a távmunkának köszönhetően az irodai infrastruktúra is újragondolható, a fenntartási költségek csökkenthetők, hiszen forgó rendszer kialakításával a humánerőforrás bővítése nem feltétlenül von maga után nagyobb helyigényt is.

Karrierfejlesztési és tanulási lehetőségek

A munkavállalók számára fontos, hogy folyamatosan fejlesszék készségeiket és mindennapi munkájuk mellett hosszútávú karriercéljaikra is időt, energiát tudjanak fordítani. Azok a vállalatok, amelyek tanulási és képzési lehetőségeket biztosítanak, előnyt élveznek a piacon.

A munkavállalók számára motiváló tényező a szakmai fejlődés és előrelépés lehetősége, és hűségesebbek az olyan vállalatokhoz, amelyek támogatják ezen célokat. Emellett a vállalat működése, teljesítménye, fejlődése szempontjából is számos előnyös oldala van annak, ha a munkavállalók folyamatosan bővítik már meglévő szaktudásukat, esetleg más, a cég számára hasznos szakterületeken is ismeretekre tesznek szert.

Egészségügyi és jóléti juttatások

Az egészség és jólét, a munka-magánélet egyensúly elősegítése kiemelt szerepet játszik a munkavállalók életében. Azok a vállalatok, amelyek ehhez kapcsolódó juttatásokat kínálnak, mint például magánorvosi ellátás, sport- és wellness programok, stresszkezelési tanácsadás, rugalmas szabadságolási lehetőségek, magasabb munkavállalói elégedettségre és motivációra számíthatnak. Olyan újdonságok kerülnek fel például a well-being térképre, mint a céges elektromos kerékpár. Az ilyen juttatások nemcsak a fizikai, hanem a mentális egészséget is támogatják, és hozzájárulnak a munkavállalók teljesítményének javításához.

2022. január 1-től például az elektromos kerékpárok adómentesen adható juttatások. Így egyre több vállalat érdeklődik a céges kerékpárflotta bevezetésén, hiszen ez a juttatási forma számos területen lehet hasznos egy cég életében. A kollégák számára alternatív közlekedési eszköz, amely amellett, hogy hozzájárul egészségükhöz, még a vállalat fenntarthatósági stratégiájába is jól illeszkedik.

"A céges kerékpár flotta több perspektívából is befektetés egy cég életében. Azon túl, hogy adómentes, más szempontból is költséghatékony, hiszen számos területen csökkenti a kiadásokat. Lehet, hogy kevesebb céges autóra lesz igény, csökkennek a parkolási és az üzemanyag költségek, valamint a parkolóhely igények. Hozzájárul a fenntarthatósági követelményeknek való megfeleléshez, beépíthető az ESG stratégiába is. Nem utolsósorban pedig felbecsülhetetlen HR előnyökkel jár. Hatékony közlekedési eszközként a munkavállalók egészségesebb életmódját is támogatja" - mondta el Hényel Ágoston, a Hellovelo Zrt. vállalati elektromoskerékpár-flottaszolgáltató cég vezérigazgatója.

Az elégedett és motivált munkavállalók hozzájárulnak a vállalat sikeréhez és a munkáltatói márka erősítéséhez. 2024-ben azok a vállalatok, amelyek ezeket a menő juttatásokat kínálják, előnyt élveznek a tehetséges munkaerő megszerzésében és megtartásában a fokozott piaci versenyben. Azok a vállalatok, amelyek a munkavállalók igényeire összpontosítanak, nemcsak az elkövetkező évek kihívásaira állnak készen, hanem nagyobb eséllyel biztosítják a cég stabil munkaerő-ellátottságát és fejlődését.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.