OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2023. december 15., péntek 09:46

A világ élvonalában a hazai állatorvos-képzés
    Budapest, 2023. december 15., péntek (OTS) - Tudományos munkája alapján a korábbiakhoz képest előrébb sorolták a Sanghaj rangsoron, az ARWU-n az Állatorvostudományi Egyetemet. Emellett az egyetem szakmai, oktatási tevékenységének átvizsgálása után az Európai Állatorvos-képző Intézmények Egyesülete (EAEVE) már negyedik alkalommal akkreditálta az intézményt. A sikeres minősítésnek köszönhetően az egyetem diplomáját a következő hét évben elismerik az összes európai országban. Az EAEVE értékelését megelőzően a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) auditja is megerősítette az egyetem kiválóságát, amit a friss ISO 9001:2015 tanúsítvány kibocsájtásával is alátámasztott. Az eredmények tovább erősítik az intézmény nemzetközi tudományos elismertségét, hozzájárulva Magyarország kiemelkedő szerepéhez az állatorvos-képzés területén.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231215_001.jpg

Előre lépett a világ legjobbjait felsorakoztató Sanghaj rangsoron (https://www.shanghairanking.com/institution/university-of-veterinary-medicine-budapest), az Academic Ranking of World Universities (ARWU), Global Ranking of Academic Subjects - Veterinary Sciences kategóriában az Állatorvostudományi Egyetem. Az ARWU a világ egyetemeinek besorolására, a kategóriánkként normalizált idézettséget, a nemzetközi kutatói együttműködéseket, és a Veterinary Microbiology, illetve a Veterinary Research top folyóiratokban megjelent cikkek számát veszi figyelembe. Az ARWU évente több ezer tanintézményt értékel, szakterületünkön a legjobb 300 egyetemet teszik közzé. Ezek alapján az Állatorvostudományi Egyetemet jelenleg a világ legjobb 150 állatorvos-képző intézménye között tartják számon, az európai 98 állatorvos-képző intézmény közül pedig a legjobbak között. További előre lepésének záloga pedig a folyamatos, magas szintű tudományos tevékenység.

Napjainkban vette át továbbá Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, az Európai Állatorvos-képző Intézmények Egyesületének (EAEVE) (https://www.eaeve.org/) akkreditációját. Az elismerés azt jelenti, hogy hazánk egyetlen állatorvos-képző intézményében, a következő hét évben megszerzett állatorvosi diplomát, az európai országok bármelyikében - minden további honosítási eljárás nélkül - elfogadják. Az értékelési folyamat során szigorú, az intézményekre egységesen vonatkozó szempontok szerint elemzik a képzéseket, melynek két eleme: egy részletes írásbeli önértékelés, valamint egy egyhetes, a nemzetközi bizottság által végzett személyes vizsgálat.

Az Egyetem nem először kapta meg a tanúsítványt. Az EAEVE, az európai állatorvos-képző intézmények oktatási színvonalát elemző, 1988-ban alapított szervezet, 1995-ben vizsgálta és illette elismeréssel először a képzést, majd 2004-ben és legutóbb 2014-ben ratifikálta azt. A 2016 óta ismét önálló Állatorvostudományi Egyetem 2023 szeptemberében fogadta az EAEVE Látogató Bizottságát. A látogatás során nagy körültekintéssel ellenőrizték a felszereltséget, az oktatási-szervezeti felépítést, a minőségbiztosítási rendszert, az oktatás tartalmát és módszertanát is. Beszéltek kutatókkal, oktatókkal, hallgatókkal, egyéni és bizalmas megbeszélés keretében, valamint felkeresték külső partnereinket.

Az értékelés összegzéseként kiemelték az intézményben tapasztalt fejlődésorientált gondolkodást, a gyakorlati és elméleti oktatás jól kidolgozott egyensúlyát és a tanegységek kiváló kohézióját, kitértek a magas színvonalú klinikai működésre és a növekvő számú, innovatív kutatási tevékenységre. Külön méltatták a dolgozók és a hallgatók összefogását, hihetetlen elkötelezettségét Alma Materünk iránt.

Ezzel párhuzamosan az Állatorvostudományi Egyetemet 2023. januárjától a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) is megvizsgálta, az Európai Felsőoktatási Térség minőségbiztosításának sztenderdjei és irányelvei (ESG 2015) szerint. A sikeres ISO 9001:2015 auditálást tanúsító okirat 2023. szeptemberében került kibocsátásra.

Az Állatorvostudományi Egyetem számára kiemelten fontos a nemzetközi tudományos elismertség, ezért folyamatosan arra törekszik, hogy nem csak magas színvonalú és kiváló minőségű képzést biztosítson hallgatói számára, de aktív részese legyen a világ tudományos vérkeringésnek. Ezzel összhangban tudatosan teljesíti mind a nemzetközi akkreditációs szervezetek, mind a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) ajánlásait, útmutatásait.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.