OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. december 18., hétfő 13:00

Érkezik a legendás Shukishvili!
    Budapest, 2023. december 18., hétfő (OTS) - A hagyományos grúz és különböző klasszikus táncokat ötvöző Shukishvili tánctársulat műsora ismét Magyarországra érkezik! Lélegzetelállító jelmezek, lebilincselő mozdulatok és egy nagyszabású show várja a nézőket két alkalommal, 2024. április 10-én és 11-én az Erkel Színházban.

    Mi a közös Charlie Chaplin, Bridgitte Bardot, Sting és az angol királynő között? Hogy mindannyian rajonganak a Grúz Állami Népi Együttesért!

Grúzia első hivatásos állami táncegyüttesét, a Sukhishvili Grúz Nemzeti Balettet 1945-ben Iliko Sukhishvili és Nino Ramishvili alapította. Ezzel párhuzamosan született meg a házaspárban a gondolat, hogy nemzeti tánckarra is szükség lenne, és létrehozták a Grúz Állami Népi Együttest. A sok munkának köszönhetően a Sukhishvili név hamarosan a virtuozitás, a mesterségbeli tudás és a tehetség szinonimája lett.

Nino és Iliko új koreográfiákat és különleges zenéket álmodtak táncaikhoz, így az általuk létrehozott, innovatív tánctársulat a kezdetektől jelentősen eltér a modern balett hagyományaitól. A Shukishvili folklór témákat modernizál és tölt meg klasszikus táncelemekkel, ezáltal izgalmas és látványos produkciókat hoz létre. A kétórás program a grúz nemzeti néplélek változásának folyamatos története, Grúzia történelmét mutatja be: mesél a grúz nép harcairól, szenvedéseiről és hősies küzdelmeiről.

A mesés jelmezek és pompás koreográfiák a grúz nemzet lelkét fejezik ki, ahol a férfiak temperamentuma egyszerre harcias és nemes, hihetetlen képességeik lenyűgöző példái a keménytalp nélküli puha bőrcipőikben, lábujjon bemutatott forgások és ugrások, vagy a két szívdobbanás között féltérden bemutatott pörgéseik, míg a színpad felett lebegő, elbűvölő és egyben elegáns nők kecses táncukkal kápráztatják el a közönséget.

A Grúz Nemzeti Balett 5 kontinensen, több mint 90 országban közel tízezerszer lépett már fel, a világ szinte összes színpadán - a Sydney-i Operaháztól a New York-i Metropolitanig - legalább 50 millióan látták óriási sikerrel futó műsorukat, a milánói La Scala színpadán tizennégyszer tapsolta vissza őket a közönség.

Itt az idő, hogy a magyar nézők is csatlakozzanak a világszerte rajongott társulat közönségéhez és saját szemükkel lássák a lélegzetelállító produkciót - április 10-én és 11-én az Erkel Színházban!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.