OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. február 2., péntek 18:30

Kína és a Global Cement egyezmény az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőről (1. rész)
    Peking, 2024. február 2., péntek (Business Wire/OTS) - Mérföldkőnek számító partnerség jött létre annak érdekében, hogy biztosítsák a világ alapvető anyagainak fenntarthatóságát - A globális cementipar két vezető reprezentatív testülete mérföldkőnek számító megállapodást írt alá annak érdekében, hogy világszerte felgyorsítsa az ágazat szén-dioxid-mentesítését. A Kínai Cement Szövetség (China Cement Association, CCA), amely a világ cementtermelésének több mint 50 százalékát képviseli, valamint a Globális Cement- és Betonszövetség (Global Cement and Concrete Association), amelynek tagjai a Kínán kívüli cementgyártási kapacitás 80 százalékáért felelősek, történelmi partnerségre vonatkozó elkötelezettséget tettek.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20240201490288/hu/

Ez az elkötelezettség a fenntarthatóság, valamint a cement- és betonipar alacsony szén-dioxid-kibocsátású fejlesztésére irányuló együttműködésről szóló megállapodást tartalmaz. A beton a víz után a világ leggyakrabban használt anyaga a földön, és a cement a legfontosabb kötőanyag a betonban, amely a globális CO2-kibocsátás mintegy 7 százalékát teszi ki.

A történelmi megállapodás egy egész értéklánc kidolgozását és elindítását is magában foglalja a Kínai Cement-szén-dioxid-semlegességi ütemtervben (China Cement Carbon Neutrality Roadmap), amely kötelezettségvállalást és a kínai cementipar teljes szén-dioxid-mentesítésére irányuló utat is meghatároz. A GCCA, amely 2021-ben egy globális nettó nulla ütemtervet indított el, a Sinoma International Engineering Co Ltd (Sinoma), a világ legnagyobb cementtechnikai és berendezési társasága, valamint a technikai hozzájárulást is nyújtó Európai Cementkutató Akadémia (European Cement Research Academy, ECRA) mellett segíteni fogja a fejlesztést.

A pekingi aláírási ceremónián a megállapodás elindításával Kong Xiangzhong úr, a CCA ügyvezető elnöke kijelentette: „Ez a fontos megállapodás egy mindenki számára előnyös együttműködést jelent, és megmutatja, hol tudunk hatékonyan együttműködni annak érdekében, hogy betekintést, technikai know-how-t és nagyobb hangsúlyt fektessünk a közös szén-dioxid-mentesítési küldetésünkre. Biztos vagyok benne, hogy ez egy kölcsönösen előnyös és hosszú távú partnerséget fog létrehozni, amely kulcsfontosságú szerepet játszik majd egy fenntarthatóbb világ kialakításában.”

Thomas Guillot, a GCCA vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „A világnak egy eddig még soha nem látott vezetésre és együttműködésre van szüksége, különösen korunk kulcskérdésének, az éghajlatváltozásnak a kezelésében. Ez a kínai ipar és a globális ipar között létrejött megállapodás azt jelzi a világnak, hogy készen állunk olyan alapvető szén-dioxid-mentesített építőanyagok szállítására, amelyre bolygónknak szüksége van. A cement és a beton kulcsfontosságú infrastruktúrát, virágzó és ellenálló közösségeket, tiszta vizet, biztonságos otthonokat és tiszta energiára való átállást tesz lehetővé, amelyek nélkülözhetetlenek a jövő fenntartható világához.”

A megállapodás hivatalosan az együttműködés következő három évére vonatkozik, és platformot biztosít a szélesebb körű kommunikációhoz és eszmecseréhez.

Thomas Guillot hozzátette: „Az új kínai partnereinkkel való együttműködés azt jelenti, hogy a nettó nulla kibocsátásra való összpontosításunk, illetve a mindennapi tevékenységünk ma már valóban globális küldetésnek számít." (folyt.)



2024. február 2., péntek 18:31

Kína és a Global Cement egyezmény az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőről (2. rész)
    Peking, 2024. február 2., péntek (Business Wire/OTS) -

    
     A Kínai Cement Szövetségről – China Cement Association, CCA
A Kínai Cement Szövetséget 1987-ben alakították meg Pekingben. A Polgári Ügyek Minisztériuma által bejegyzett, önálló jogi személyiséggel rendelkező társadalmi szervezetek egyikeként a CCA nemzeti, nonprofit ipari társadalmi szervezet, amelyet cementgyártók, kutatóintézetek, főiskolák és egyetemek, társadalmi szervezetek és a cementiparhoz országszerte kapcsolódó vállalatok önként alapítottak. A CCA elkötelezett amellett, hogy szolgálja az ipart, védje tagjai törvényes jogait és érdekeit, a kormány és a vállalkozások közötti összekötő elemként segítse a kormányt a tisztességes versenypiac közös fenntartásában, valamint egy vezető, koordináló és szolgáltató szerep betöltésével előmozdítsa a kínai cementipar zöld, alacsony szén-dioxid-kibocsátású és magas színvonalú fejlesztését.

A Globális Cement- és Betonszövetségről - Global Cement and Concrete Association, GCCA
A GCCA egy 2018-ban létrehozott, vezérigazgató által vezetett, londoni székhelyű iparági kezdeményezés, amely világszerte a cement- és betonágazat megbízható, hiteles platformja és hangja.

A GCCA és tagjai a Kínán kívüli globális cementgyártási kapacitás 80 százalékáért felelősek, és egyre több kínai gyártót számlálnak. A tagvállalatok elkötelezték magukat amellett, hogy a GCCA Concrete Future 2050 Net Zero ütemtervének végrehajtásával – az első nehézipar, amely ilyen részletes tervet fogalmazott meg -, csökkentik és végső soron megszüntetik a beton CO2-kibocsátását, amely világszerte jelenleg mintegy 7 százalékot tesz ki.

Együttesen a GCCA elkötelezett amellett, hogy az ágazat és a világ számára egy fényes, ellenálló és fenntartható jövőt hozzon létre a betoniparban.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20240201490288/hu/

Kapcsolat:
További részletekért, interjúkért forduljon bizalommal a következőhöz:
Simon Thomson, média vezető, GCCA
simon.thomson@gccassociation.org
+44 7380 972282

Forrás:
Global Cement and Concrete Association

    
E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.