OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. február 16., péntek 15:35

Sok lakás-mellékvízmérő hitelessége jár le idén a Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén
    Budapest, 2024. február 16., péntek (OTS) - Rekordszámú, több mint 130 ezer lakás-mellékvízmérő jár le a Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén 2024-ben. Ezeknek a mellékmérőknek a jogszabályban meghatározott hitelessége 8 év, és mivel a felhasználók tulajdona, a cseréjükről is a felhasználóknak szükséges gondoskodniuk. Ez legegyszerűbben a Fővárosi Vízművek szerződött partnereinek közreműködésével végezhető el. Az év végi forgalmas időszak elkerülése érdekében a társaság kéri az érintett háztartásokat, hogy lehetőség szerint minél előbb biztosítsák a mérők cseréjét.

    Több mint 130 ezer, azaz rekord mennyiségű lakás-mellékvízmérő hitelessége jár le a Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén 2024. december 31-ével. Társasházakban a lakás-mellékvízmérő biztosítja, hogy a felhasználó a saját fogyasztása alapján kapja a vízdíjszámlát, és ne a társasház belső szabályzata szerint kelljen fizetnie. A szolgáltató pedig csak hiteles mérő után számlázhat. A mellékmérők jogszabályban meghatározott hitelessége 8 év, ezért a 2016-ban felszerelt lakás-mellékvízmérőket idén már cserélni szükséges. Fontos tudni, hogy a mellékmérő - a főmérővel szemben - a felhasználó tulajdona, éppen ezért a cseréjéről is neki kell gondoskodnia.

A mérő lejáratának éve megtalálható a vízdíjszámlán, illetve a hitelesítés éve magáról a vízmérő számlapjáról is leolvasható. Cseréje a legegyszerűbben és leggyorsabban a Fővárosi Vízművek szerződött partnereinek közreműködésével intézhető el, akik beszerzik az új mérőt, leszerelik a régit, felteszik helyére az újat, ellátják a szükséges biztonsági záróelemmel, és elvégzik a szükséges papírmunkát.

Összehasonlításképpen, tavaly körülbelül 78 ezer lakás-mellékvízmérő hitelessége járt le, és a tapasztalatok szerint a legtöbb csereigény minden évben november-december környékén jelentkezik. Tekintettel a 2024-ben lejáró mérők magasabb számára, a Fővárosi Vízművek kéri az idén érintett felhasználókat, hogy a cseréről lehetőség szerint minél hamarabb gondoskodjanak, ezzel is elkerülve az év végi várhatóan forgalmasabb időszakot. A mérő a hitelesítésének évében, és utána még 8 évig hiteles, így a például idén februárban felszerelt mérők éppúgy 2032. december 31-én járnak le, mint a decemberben feltettek. Tehát a felhasználó is időt nyer, ha minél előbb lép.

Részletes információ, beleértve a szerződéses partnerek listáját, a Fővárosi Vízművek honlapjának "Lakás-mellékvízmérő egyedi és csoportos csere, záróelem pótlás" menüpontjában érhető el (https://vizmuvek.hu/hu/kezdolap/ugyintezes/meroallas-merocsere/lakas-mellekvizmero-csereje-zaroelem-potlasa ).

Fővárosi Vízművek
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.