OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. február 28., szerda 09:36

Orvostechnikai kiválósági központot hoz létre az Óbudai Egyetem, a MediKlaszter és a Medicor
    Budapest, 2024. február 28., szerda (OTS) - Közép-európai Orvostechnikai Innovációs Kiválósági Központ létrehozásáról kötött kiemelt stratégiai együttműködési megállapodást Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, Sebestyén Csaba, a Zsámbéki Tudományos és Innovációs Park Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Tóth Zsolt, a hazai orvostechnikai iparágat képviselő Magyar Medikai Gyártok és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter (MediKlaszter) ügyvezető-főtitkára, valamint Dr. Steiner Arnold, a Medicor Zrt. elnök-vezérigazgatója február 27-én. Az együttműködési aláíráson részt vett és azt támogatásáról biztosította a Rudolf Kálmán Óbudai Egyetemért Alapítvány elnöke, dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere.

    Az egyetemi kutatás-fejlesztések ipari hasznosulása a hazai versenyképesség egyik alappillére - hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente. Mint fogalmazott: az Óbudai Egyetem az orvostechnikai fejlesztések és egészségipari innovációk egyik élenjáró műhelye Magyarországon. A kiválósági központ létrehozása hatékonyan mozdíthatja elő a magyar és közép-kelet-európai medtech-szervezetek, cégek kapcsolatainak bővítését, innovációját, közös hazai és nemzetközi lehetőségeit. Az együttműködés helyszíne a Zsámbéki Tudományos és Innovációs Park lesz - hívta fel a figyelmet a rektor megemlítve, hogy a Medicor Zrt-vel és a Mediklaszterrel elsőként Magyarországon közös Orvostechnikai Ipari Tanszéket alapítottak két évvel ezelőtt az Óbudai Egyetemen.

A most aláírt dokumentum szerint kiemelt cél a MediKlaszter, a Medicor, az Óbudai Egyetem, valamint a Zsámbéki Tudományos és Innovációs Park közötti együttműködések összehangolása, valamint olyan innovatív orvostechnikai fejlődési irány kijelölése, amelyet kutatások, szolgáltatások és iparági oktatási, képzési tevékenységek nyújtásával és összehangolt fejlesztésével kívánnak elérni. A stratégiai együttműködés egyik fő iránya, egy Közép-európai Orvostechnikai Innovációs Kiválósági Központ megvalósítása Zsámbékon, amely nemzetközi viszonylatban is versenyképes orvostechnikai innovációs ökoszisztéma létrehozásához járul hozzá. A megvalósítás pozitív hatást gyakorol az ország, a térség és az EU egészségipari dinamikájára, elősegíti az egyetemi tudásra épülő technológiatranszfer tevékenységeket, és az iparági klaszterbe szerveződést nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt. A kiválósági központ tervezett fókuszterületei között szerepel majd a Magyarország orvostechnikai és védelmi iparának megerősítése, a vészhelyzeti eszközfejlesztés, az egyedülálló magyar tömeglélegeztető rendszer, a MASSVENTIL-projekt fejlesztése.

Az Óbudai Egyetem, a Zsámbéki Tudományos és Innovációs Park, meghatározó orvostechnikai iparági vállalkozás, valamint a klaszter közötti kiemelt stratégia együttműködés alapot teremt az innováció, a gazdasági növekedés és a fenntartható fejlődés elősegítésére, valamint a regionális és nemzetközi versenyképesség erősítésére.

Budapest, 2024. február 28.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.