OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. február 29., csütörtök 14:51

Konstruktív egyeztetés zajlott a webshopokat és a Magyar Postát érintő kormányrendelet-módosításról az Ecommerce Expo-n
    Budapest, 2024. február 29., csütörtök (OTS) - A hazai e-kereskedelmi piac legrangosabb szakmai expójának egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó témája a 2024. március 28-án életbe lépő, szakmai berkekben "webshop-rendelet"-nek hívott kormányrendelet, és az azzal kapcsolatos, a webáruházakat és a Magyar Postát érintő szakmai feladatok konstruktív áttekintése volt.

    Mint ismeretes, a kormányrendelet értelmében a Magyar Posta Zrt.-t mint egyetemes postai szolgáltatót minden esetben közvetlen teljesítési kötelezettség terheli, hogy a postai szolgáltatásokat mindenki számára elérhetővé és hozzáférhetővé tegye, ezzel biztosítva azt, hogy a lakosság - lakóhelye földrajzi elhelyezkedésétől függetlenül - hozzáférjen az egyetemes postai hálózat igénybevételével ellátható, megfizethető és megfelelő minőségű postai szolgáltatásokhoz. A jogszabály teljesítése érdekében a webshopoknak mindössze annyi a feladatuk, hogy a Magyar Posta szolgáltatását a többi szolgáltatóval azonos módon feltüntessék a honlapjukon.

A Magyar Posta ilyen magas szinten még nem képviseltette magát a rendezvényen, ahol ezúttal dr. Balczó Barnabás, a Társaság elnök-vezérigazgatója tájékoztatta a résztvevőket a kormányrendelet végrehajtásával kapcsolatos szakmai feladatokról.
A Posta a résztvevők számára lehetőséget biztosított, hogy előzetesen kérdéseket tegyenek fel, amelyek alapján az Elnök-vezérigazgató egy rövid prezentáció keretében adott részletes szakmai választ.

Dr. Balczó Barnabás felvezetőjében összefoglalta a vezetése elmúlt mintegy másfél éve alatt elért eredményeket, valamint tájékoztatott a Magyar Posta idei infrastruktúra- és csomaglogiszitkai fejlesztéseiről annak érdekében, hogy a hazai webshopokat és a náluk vásárló ügyfeleket a legmagasabb színvonalon szolgálja ki a Társaság. Egyebek mellett elhangzott, hogy az idén további 150 csomagautomatát telepít a Vállalat országszerte és hálózatát, kézbesítési folyamatait a webshop-rendeletnek történő megfeleléshez igazítja. Az Elnök-vezérigazgató hozzátette: a jogszabály nem biztosít kizárólagosságot a Magyar Posta részére, vagyis a webshopok - ahogyan eddig is, ezután is - megállapodhatnak további futárszolgálatokkal is.

Kérdésre válaszolva dr. Balczó Barnabás kifejtette, hogy amennyiben a webshop a Posta általános szerződési feltételeiben szereplő szolgáltatást kívánja igénybe venni, akkor az ott feltüntetett árak bruttóban értendőek és tartalmazzák a csomagkiszállításnak a költségeit is. Amennyiben a webshop ennél magasabb szintű szolgáltatásokat is igénybe kíván venni (pl. telephelyi felvételt vagy törékeny árukezelést), akkor egyedi szerződést érdemes kötni a Magyar Postával. Az Elnök-vezérigazgató hozzátette, hogy a szerződéskötésnek nincs minimum elvárása, az igénybe venni kívánt szolgáltatás alapján érdemes választani.

Ugyancsak kérdésre válaszolva egyebek mellett az is elhangzott, hogy a Posta a webáruházakat is támogatja azzal, hogy felvette a kapcsolatot a legnagyobb webáruházi honlapüzemeltetőkkel a megjelenítés érdekében, és a saját fejlesztésű webshopmotor használók számára támogatási konstrukció kidolgozásán is dolgozik. Teszi mindezt annak érdekében, hogy az ügyfeleinek - legyenek azok weben vásárlók, vagy maguk a webshopok - a legkényelmesebb, professzionális szolgáltatást nyújtsa.

Magyar Posta Zrt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.