2024. április 26. péntek

2011. május 27., péntek 14:05

My Dream - Világszám Pekingből, Süketnéma táncosnők csodabalettje a Városmajorban!
    Budapest, 2011. május 27., péntek (OTS) - Soha nem látott műfaj, soha nem látott szenzáció! A fogyatékkal élő táncosok világszerte népszerű együttesének  csoda-balettje  először látható Magyarországon, Budapesten csak egy alkalommal, június 10-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

A  speciális művészet , azaz a fogyatékosok által alkotott művészet, mint kifejezés és műfaj alig húsz évvel ezelőtt jött létre. 1989. június 5-én az I. Washingtoni Nemzetközi Speciális Művészeti Fesztiválon mutatkozott be, azóta külön művészeti ággá nőtte ki magát.

A fogyatékkal élő kínai művészek együttese, a China Disabled People's Performing Art Troup 1987-ben alakult meg. Széles körű társadalmi összefogással működik, bevételei egy részét jótékonysági célokra ajánlja fel.  Az együttes húsz év alatt megtalálta a saját útját, és világhírű társulattá nőtte ki magát. Több mint negyven országban, minden kontinensen felléptek már.

A My Dream (Álmom) című előadásuk több műsorszámból álló látványos tánc-show, amelynek különlegességét az adja, hogy a fellépő táncosok mindegyike korlátozott a külvilág érzékelésében. A könnyed és tökéletes szinkronmozgások mögött speciális művészi munka áll: a nagyothallók, világtalanok, némák és mozgáskorlátozottak jeltolmács segítségével adják elő teljes értékű produkcióikat.

A My Dream előadói nemcsak a fogyatékkal élők álmait fogalmazzák meg a tánc és a zene nyelvén, hanem az érzékelhetőn túli világ médiumaként üzenetet is közvetítenek szépségről, harmóniáról, szeretetről, és a mássággal való megbékélést hirdetik.

Helyszín:
Városmajori Szabadtéri Színpad

Időpont:
2011. június 10. (péntek) 20 óra

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=vPAdsBXnPRg&feature=player_embedded

A bevétel egy részét a szervezők jótékonysági célja ajánlják fel!

Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban.

Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: szabadter.jegy.hu

További információ:
www.szabadter.hu