OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2011. május 27., péntek 14:05

My Dream - Világszám Pekingből, Süketnéma táncosnők csodabalettje a Városmajorban!
    Budapest, 2011. május 27., péntek (OTS) - Soha nem látott műfaj, soha nem látott szenzáció! A fogyatékkal élő táncosok világszerte népszerű együttesének  csoda-balettje  először látható Magyarországon, Budapesten csak egy alkalommal, június 10-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20110527_001.jpg

    A  speciális művészet , azaz a fogyatékosok által alkotott művészet, mint kifejezés és műfaj alig húsz évvel ezelőtt jött létre. 1989. június 5-én az I. Washingtoni Nemzetközi Speciális Művészeti Fesztiválon mutatkozott be, azóta külön művészeti ággá nőtte ki magát.

    A fogyatékkal élő kínai művészek együttese, a China Disabled People's Performing Art Troup 1987-ben alakult meg. Széles körű társadalmi összefogással működik, bevételei egy részét jótékonysági célokra ajánlja fel.  Az együttes húsz év alatt megtalálta a saját útját, és világhírű társulattá nőtte ki magát. Több mint negyven országban, minden kontinensen felléptek már.

    A My Dream (Álmom) című előadásuk több műsorszámból álló látványos tánc-show, amelynek különlegességét az adja, hogy a fellépő táncosok mindegyike korlátozott a külvilág érzékelésében. A könnyed és tökéletes szinkronmozgások mögött speciális művészi munka áll: a nagyothallók, világtalanok, némák és mozgáskorlátozottak jeltolmács segítségével adják elő teljes értékű produkcióikat.

    A My Dream előadói nemcsak a fogyatékkal élők álmait fogalmazzák meg a tánc és a zene nyelvén, hanem az érzékelhetőn túli világ médiumaként üzenetet is közvetítenek szépségről, harmóniáról, szeretetről, és a mássággal való megbékélést hirdetik.

Helyszín:
Városmajori Szabadtéri Színpad

Időpont:
2011. június 10. (péntek) 20 óra

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=vPAdsBXnPRg&feature=player_embedded

A bevétel egy részét a szervezők jótékonysági célja ajánlják fel!

Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban.

Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: szabadter.jegy.hu

További információ:
www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.