OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. június 21. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2020. szeptember 18., péntek 17:10

A Docler csoport átadta a Junior Prima díjakat Népművészet és Közművelődés kategóriában
    Budapest, 2020. szeptember 18., péntek (OTS) - Budapest, 2020. szeptember 18. - Tizedik alkalommal adta át a Docler cégcsoport a Junior Prima Díjat Népművészet és közművelődés kategóriában. A rendezvény idén a vírushelyzet miatt rendkívüli volt, ezúttal a Docler Irodaházban került megrendezésre, ahol a biztonsági előírásokat betartva nyújtotta át a díjakat Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, valamint Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa! A tíz díjazott fejenként 2 millió forintban is részesült, amelyből a tíz tehetség az eddigi szakmai munkáját, karrierjét tudja tovább építeni.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200918_001.jpg

A Docler csoport idén tizedik alkalommal támogat sikeres, fiatal koruk ellenére is példamutató szakmai munkássággal és tapasztalattal rendelkező ifjú népművelőket. A szakmai szervezetek jelöléseiből az öt tagból álló zsűri 10, harminc év alatti díjazottat választott ki, akik saját területükön a legeredményesebbnek bizonyultak. Fontos szempont volt a döntés során, hogy az alkotó tevékenységen kívül melyik jelölt fordít nagy hangsúlyt arra, hogy saját területén a fiatalokat is képezze, tudását átadva hozzájáruljon az adott hagyomány, mesterség fennmaradásához.

Díjat kapott:
     -    Csiki Virág - népi kézműves
     -    Farkas Máté - néptáncos, előadóművész
     -    Fekete Borbála - népi énekes
     -    Juhász Áron - bőrműves
     -    Juhász Sándor - néptáncos, előadóművész
     -    Melles Endre - néptáncos, előadóművész
     -    Nádasdy Fanni - népi énekes, népzenetanár
     -    Pálházi Bence - népi hegedűs, népzenetanár
     -    Vajas Albert - népi hegedűs, népzenetanár
     -    Vancsa Boglárka - szövő

A kiemelkedő tehetségek egy díszes emlékplakettet kaptak, valamint 2 000 000 forintos pénzjutalomban részesültek. A díjakat Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, a szakmai zsűri elnöke, valamint Gattyán György, a Docler csoport alapító-tulajdonosa adta át.

Árendás Péter, aki a zsűri elnökeként vett részt a szakmai munkában, elmondta: "Évről-évre egyre nehezebb feladata van a zsűrinek, hiszen egyre több jelölésből, egyre több kiváló fiatal, tehetséges művész szeretné elnyerni ezt a rangos elismerést. A zsűri a döntésekor figyelembe veszi, hogy olyanok kapják ezt a díjat, akik nem csak aktívak és kiemelkedőek a népművészet valamelyik ágában, hanem a népi hagyományok ápolásával, esetleg annak továbbörökítésével, azaz például oktatásával is már foglalkoznak."

Gattyán György elmondta: "A Docler csoport büszke arra, hogy idén már a 100. fiatal művész szakmai munkáját ismerhette el és támogathatta! A Docler mindig is elkötelezett híve volt a magyar népi kultúra ápolásának! A cégcsoport kiemelkedően fontosnak tartja azoknak a támogatását, akik a hazai hagyományőrzést a legmagasabb fokon végzik. A cégcsoport célja a Prima Primissima filozófiáját követve, a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai művészet és kultúra gondozása."

Nemes Tamás a cégcsoport Kommunikációs és CSR vezetője a díjátadón hozzátette: a Docler cégcsoport már tíz éve társalapítója a Prima Primissima Alapítványnak és tudatosan ezt a kategóriát gondozza.  A cégcsoport tavaly hosszú távú együttműködést kötött az alapítvánnyal, így az elkövetkező négy évben is biztosan a Docler adja át ezt a díjat. A cégcsoport büszke arra, hogy kitűnő kapcsolatot ápol a korábbi díjazottakkal, hiszen egyebek mellett a szakmai zsűri állandó tagjai, valamint a Docler által az elmúlt években többször támogatott művészek között is megtalálhatóak a már eddig elismert tehetségek!

Kapcsolat:
Nemes Tamás
Kommunikációs és CSR vezető
Docler csoport
06-30-573-9642
nemes.tamas@doclerservices.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.