2024. április 29. hétfő

2011. december 7., szerda 14:12

Ismét nemzetközi bajnokságot nyert a magyar Splendor - Ékszer!
    Budapest, 2011. december 7., szerda (OTS) - Már az 50. trófeáját gyűjti be az az ötvös házaspár: Ráski Orsolya és Nagy Dániel, akik 2004-ben híresültek el a  Frutto di Mare  névre keresztelt: gyémántokkal és gyöngyökkel kirakott, működő képes arany telefonjukkal.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

Azóta is nyerik sorban a díjakat a világ minden pontján. Most éppen a Dubai Jewellery Design Awards alkalmával. Az Emirátusokban tartott versenyen Orsolya az abszolút 1. díjat szerezte meg: 18k fehér arany, akvamarinnal díszített garnitúrájával. A szett különlegessége a fülbevaló, mely szokatlan módon kapaszkodik a fülre, kiegészítve annak formáját.
    Az inspiráció a természet erőiből, hajló formáiból táplálkozik, s kiemelten a víz értékét, mint kincset állítja központba, mely az arab sivatagban, és hazánkban is fontos szerepet játszik. A Splendor-ra jellemző gazdag térbeliséget mutató formatervezés is a természet hajló formáit követi, modern tisztasággal.
    A házaspár egyedi, személyre tervezett ékszer különlegességeit bemutatták már a párizsi Louvre-tól kezdve Hong-Kongon át Ausztrálián keresztül az USA, és Európa számos városában. A Közel-Kelet számukra is új, de már most több uralkodói család figyelmét sikerült felkelteni.
    Ennek ellenére Orsolyát és Dánielt a kihívások, a tervezés és alkotás öröme inspirálja első sorban, melyet -saját bevallásuk szerint- a hazai, jó ízlésű igények alapján tudnak leginkább kiélni.

video: http://www.splendorjewel.com/hu/exclusive/contact/news/